Magyarország

2008.06.22. 18:53

Rogán Antal politikai támadása a Gödör Klub ellen

<p>Budapest - Politikai támadást indított Budapest egyik kulturális intézménye, a Gödör Klub ellen Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere - állítja a kerületi MSZP és SZDSZ vasárnapi közös közleményében.</p>

Arra szólítják fel a polgármestert, hogy a kerület valódi problémáival foglalkozzon, például Belváros-Lipótváros pénzügyi hiányának megoldásával, vagy a két éve leállított fejlesztések újraindításával.

Az MSZP és az SZDSZ V. kerületi szervezetei azért tiltakoznak, mert szerintük Rogán Antal a hatósági munkába jogszerűtlenül beleszólva kényszerít ki neki tetsző intézkedéseket. A közlemény szerint a Gödör elleni támadás a kerületi képviselő-testület utolsó ülésén kezdődött, akkor egy fideszes képviselő csendháborítással vádolta meg a klubot.

Csütörtökön Rogán Antal polgármester már a klub büféjének bezárásáról beszélt. A kerület jegyzője pénteken a működési engedély hiányára hivatkozva bezáratta a büfét. Az engedély ideiglenes voltával korábban is tisztában volt a polgármesteri hivatal, ez csak ürügyként szolgált a betiltásra, jegyző politikai megrendelést teljesített - áll a közleményben.

A kerület szocialista és liberális frakciójának közös nyilatkozata kiemeli: az Erzsébet téren működő klubban - ahol a Nemzeti Színház állna, ha a Fidesz-kormány nem állíttatja le az építkezést - az elmúlt öt évben olyan programok, kortárs zenei koncertek, kiállítások, előadások voltak, amelyek Budapest egyik legszínvonalasabb szórakozóhelyévé tették a Gödör Klubot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!