Magyarország

2008.06.16. 11:40

Megkoszorúzták Nagy Imre emlékművét

<p>Közjogi méltóságok, politikusok, Nagy Imre családjának tagjai és kortársak koszorúzták meg hétfőn kora délelőtt az 50 éve kivégzett miniszterelnök szobrát Budapesten, a Vértanúk terén. <BR /></p>

Előszor a közjogi méltóságok, Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin házelnök, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke és Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke lépett az emlékműhoz. A kormányt Kiss Péter kancelláriaminiszter képviselte.

Ezután Nagy Imre családjának tagjai, köztük unokája, Jánosi Katalin helyezett el koszorút, majd kortársak és politikusok helyezték el az emlékezés virágait.

A megemlékezésen ott volt többek között Hiller István oktatási, Gyenesei István önkormányzati és Szűcs Erika szociális miniszter. Boros Péter volt kormányfő is részt vett az eseményen. A parlamenti frakciók közül az MDF-et Herényi Károly, az MSZP-t Lendvai Ildikó képviselte. A Fidesztől, a KDNP-től és az SZDSZ-től viszont senki sem volt ott. Az ünnepséget incidens nem zavarta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!