Magyarország

2008.06.22. 18:55

Életveszélyes házban él egy halálos beteg kisfiú családja

<p>Tápszentmiklós - Bármelyik pillanatban összeomolhat az a ház Tápszentmiklóson, ahol szülei egy halálos beteg kisgyereket nevelnek.</p>

Az épület tetőszerkezete teljesen tönkrement. Az egy keresetből élő családnak a gyógykezelésre is alig van pénze, a felújításról pedig még álmodni sem mernek.

A Győr-Moson-Sopron megyei, tápszentmiklósi családi ház tetőszerkezete mostanra nagyon rossz állapotba került, bármelyik pillanatban leomolhat. Az itt élők egy halálos beteg kisfiút nevelnek.

Ciszták vannak a tüdején, és legutóbb, amikor a kórházban voltunk, az is kiderült, hogy már a veséjén is vannak ciszták, fokozatosan romlik az állapota - mondta a Független Hírügynökségnek Hüse Annamária, a 3 éves Attila édesanyja.

Az önkormányzat segítene, de nem tud. Pedig a romos ház nem csak a családot veszélyezteti. A szomszédos épület az óvoda, az udvarban negyven- ötven gyerek játszik, rájuk is veszélyes az épület - mondta Kovács József, Tápszentmiklós polgármestere.

A házat néhány hete nyilvánították életveszélyessé. A család azóta saját felelősségére lakik a romos épületben. Ha baleset történne, a tulajdonost vonnák felelősségre. Az önkormányzat ezt szeretné megelőzni, ezért gyűjtést szerveztek. Az életveszélyes ház felújítása több millió forintba kerülne, ennyi pénze azonban a családnak és az önkormányzatnak sincs, ezért szívesen fogadnak minden segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!