Magyarország

2008.06.30. 11:59

Ki kapott már lóvét Bill Gates vagyonából?

<p>A napokban megint megkaptam levélben a "kedvenc hoax-om": Bill Gates szétosztja vagyonát, én sem hittem el, nem csalás, küldd tovább...stb. <STRONG>Tatjana jegyzete</STRONG> &#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/ki-kapott-mar-lovet-bill-gates-vagyonabol/cn/szon-news-km_01-20080630-113045"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

És még mindig, még mindig van, aki beveszi ezt a maszlagot. Nem hiszem el, komolyan! Könyörgöm, jelentkezzen a fórumon az az ember, aki részesedett már Bill Gates vagyonából, mert megfelelő számú embernek küldte tovább a levelet! Komolyan beszélek: jelentkezzen! Sztárt csinál belőle a Szabolcs Online, ha létezik, erre mérget veszek!

Íme a felháborodásomat gerjesztő hoax:

Szép napot Mindenkinek!

Ne tartsátok ezt egy buta viccnek, Bill Gates most osztja szét jövedelmét. Ha most nem reagáltok rá, később megbánhatjátok. A WINDOWS még mindig a leggyakrabban használt program. A MICROSOFT és az AOL kísérleteznek ezzel az e-mail-en keresztül elküldött szöveggel (E-mail Beta Test).
Ha elkülditek ezt az e-mailt a barátaitoknak akkor a MICROSOFT két hétig követi a nyomotokat. Minden egyes személyért aki ezt az e-mailt elküldi, 245 EUR-ot fizet.
A MICROSOFT - minden egyes személyért akinek elküldtétek és ő továbbküldte 243 EUR-ot, a harmadik személyért aki megkapta 241 EUR-ot - fizet.
Két hét után a MICROSOFT küld Nektek egy levelet, amelyben kéri a postai címetek megerősítését és küld egy csekket.

Bill Gates számára ez a kiadás csupán csak reklámköltség.
Küldjétek tovább ezt az e-mailt annyi embernek és barátnak, amennyinek csak tudjátok!
Ne segédkeznénk az e-mail továbbításában, ha nem lenne nekünk is érdekünk? Legalább 1.000 EUR-ot kell, hogy kapjatok.
Az apám egyik ismerőse részt vett ebben továbbküldős játékban, néhány hónappal ezelőtt. Amikor legutóbb meglátogattam, mutatott nekem egy csekket. Az összes 4324,44 EUT-ot tett ki! Patrícia néni - egy jóbarátom nagynénje - az Intelnek dolgozik és nemrég kapott egy csekket 4543,23 EUR-ról a levél továbbításáért.

A teljes szöveg letölthető.

Azt még nagyjából elhinném, hogy az e-mailt követik, rendben van. De a legtöbb ilyen kacsa mostanság az iwiw-en terjeng. Ember legyen a talpán, aki nyomon követi az iwiw-es üzeneteket, még ha Bill Gates-ről van is szó...

Ami mégfurcsább, ez a levél már évek óta mindig beletalál a postaládámba. Rengeteg vagyona van Gates úrnak, ezt tudjuk, de ha logikusan végiggondoljuk, és előveszünk egy kalkulátort kiszámolni, hogy pl. két év alatt 245 Euróval számolva - vagy akár a levélben említett 4324,44 Euróval -, piramis szerkezetben hány milliárdot osztott már szét vagyonából, akkor rövid időn belül kiakad a számológépünk - bár nem vagyok egy matek zseni, ez azért józan paraszt ésszel logikus. Tudtommal Bill Gates összvagyona kb. 58 milliárd dollár.

És különben is: mi a csudáért fizetne Bill Gates Euróval?!

Kapcsolódó cikkek:

  • Bill Gates visszavonul
    Igaznak bizonyultak a találgatások a Microsoft emblematikus figurájával kapcsolatban, Bill Gates hivatalosan is bejelentette: rövidesen visszavonul.

  • Nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere
    13 egymást követő év után már nem Bill Gates számít a világ leggazdagabb emberének - derült ki az amerikai Forbes magazin szerdán nyilvánosságra hozott listájából. A Microsoft-vezér már csak a harmadik a világ milliárdosait tartalmazó listán: az első helyen Warren Buffett amerikai üzletember áll, akit a mexikói Carlos Slim Helú követ.

  • Szabaduljunk meg a spamtől
    Érdekes hónap volt az augusztus a spamek figyelői számára. Az elektronikus úton továbbított hulladék mennyisége ugyanis 3 százalékkal növekedve már megközelíti az összes email-forgalom 70 százalékát.  Spam

- Tatjana -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!