Magyarország

2008.05.30. 05:53

Olcsóbbak lettek, mégsem kapkodják az LCD tévéket

<p>Elmaradt a labdarúgó Európa Bajnokság miatt várt roham az LCD televíziók piacán.</p>

A 2006-os Világbajnokság előtt épp ezekből a készülékekből fogyott a legtöbb a szórakoztató elektronikai berendezések közül. Idén áprilisban ráadásul erős árverseny indult meg az LCD-k piacán- derül ki a GfK Hungária friss felméréséből.

A 2006-os labdarúgó Világbajnokság a szórakoztató elektronikai eszközök közül az LCD TV-k piacára volt legnagyobb hatással, a forgalom májusban nőtt a legtöbbet, áprilishoz képest 63 százalékkal. Az idei Európa Bajnokságot megelőző hónapokban azonban már nem tűnik olyan kedvezőnek a tendencia. A februári időszakot követően megtorpant a piac, áprilisban pedig erőteljes árverseny indult: számtalan márka akciós, 100 ezer forintos készüléket dobott piacra a GfK Hungária friss jelentése szerint. Idén májusban áprilishoz képest mindössze 4,3 százalékkal adtak el több LCD televíziót.

A 2006-os labdarúgó Világbajnokság előtt a DVD felvevők iránti kereslet is megnőtt, az előző évhez képest 80 százalékkal. 2007 és 2008 első harmada azonban nem alakult ilyen kedvezően. Bár egyre inkább a drágább készülékek fogynak, összességében kevesebbet adnak el, mint két éve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!