Magyarország

2008.05.09. 20:35

Ámokfutó fegyveres tört össze kocsikat a ferihegyi gyorsforgalmi úton

<p>Budapest - Ámokfutó fegyveres tört össze több autót - köztük egy rendőrautót is - pénteken délután a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton.</p>

A férfi előzőleg egy kispesti üzletet próbált meg fegyverrel kirabolni, de mivel a pénzt nem kapta meg, kocsiba szállt és eltűnt. A rendőrök a rendszám alapján Kispesten lettek figyelmesek az autóra. A kocsi a forgalommal szemben kezdett el menekülni a gyorsforgalmi úton, több kocsit összetört, mire elfogták. Három civil és egy rendőr sérült meg könnyebben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy fegyveres férfi támadott meg pénteken egy kispesti boltot. Az eladó nem adta át a bevételt, ezért a támadó jobbnak látta eltűnni. Egy kocsival menekült, annak a rendszámát viszont felírták a szemtanúk. A rendszám alapján a járőrök meglátták - még a XIX. kerületben - a kocsit, ami nagy sebességgel menekülni kezdett.

A Ferihegyre vezető gyorsforgalmi útra tért rá, ahol a forgalommal szemben haladva próbált meg egérutat nyerni. Száguldás közben a fegyveres férfi autójával két másik kocsinak is nekiment és emiatt hárman könnyű sérüléseket szenvedtek. A sérülteket megfigyelésre vitték kórházba a mentők. A férfit a rendőrök végül megállásra kényszerítették és elfogták.

A Független Hírügynökség információi szerint az üldözés közben a civil kocsikon kívül egy rendőrautó is összetört, egy rendőr pedig könnyebb horzsolásos sérülést szenvedett a karján. Őt azonban nem kellett kórházba vinni, a mentők a helyszínen ellátták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!