Magyarország

2008.05.01. 14:53

Aktív kormányzást ígér a miniszterelnök a következő két évre

<p>A következő két évben aktív kormányzás következik, tévednek, akik azt hiszik, hogy elbuktunk - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök a Magyar Szocialista Párt május 1-i városligeti majálisán.</p>

A kormányfő elmondta: gyarapodást és nyugalmat kínálnak az országnak. A miniszterelnök beszédét már az elején megzavarta egy férfi a tömegből, aki játékpisztolyt emelt fel. Gyurcsány Ferenc megszakítás nélkül folytatta beszédét, kérve a résztvevőket, hogy ne engedjenek az erőszaknak és ne dőljenek be a provokációnak.

A miniszterelnök szerint május elseje legérvényesebb üzenete máig az, hogy meg kell védeni és segíteni kell a szegényeket, az elesetteket. A mi dolgunk, hogy Magyarországon olyan világot teremtsünk, ahol az emberek munkájukkal és tehetségükkel boldogulni tudnak - hangsúlyozta. A kormányfő ehhez a jelenlévők támogatását kérte, amire - megfogalmazása szerint - most van igazán szükség.

Idén növekedni fognak a jövedelmek és a nyugdíjak, jövőre pedig még egy kicsit könnyebb lesz - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. A kormányfő ígérete szerint bölcsődék, óvodák épülnek majd, iskolák százait újítják fel, segélyezés helyett munkahelyeket teremtenek. A miniszterelnök arra kérte a hallgatóságot - akik végig tapssal kísérték a beszédet - hogy ne veszítsék el a hitüket. Az elmúlt két évben sokan hitték azt, hogy elbuktunk, de véget kell vetni annak, hogy a magyar baloldal lehajtja a fejét - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: meg kell mutatni a velük szembeforduló agresszív kisebbségnek, hogy csak azért, mert néhány százan, vagy ezren árpádsávos zászlókat lengetnek, még nem vesztették el meggyőződésüket.

A miniszterelnök beszédében összefogásra szólított fel, illetve többször kérte az emberek támogatását, hozzátéve: ha ez megvan, készek az aktív kormányzásra, az építkezésre, nem hátrálnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!