Magyarország

2008.04.04. 20:14

Magyar drogfutár Argentínában

<p>Magyar kábítószerfutárt fogtak Argentínában. A fiatalembert csütörtökön vették őrizetbe, mivel több mint két kiló kokaint próbált meg kicsempészni a dél-amerikai országból.</p>

Az eddigi információk szerint a magyar futár Olaszországba akart eljutni. Azt egyelőre nem tudják, hogy honnan származik a kábítószer és hogy a fiatalember szállított-e már korábban is drogot.

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a férfi valahol a dél-amerikai városban szerezte a drogot, de azt nem tudni, hogy kitől. Összesen két és fél kilogramm kokaint csomagolt az ágyneműi közé, így bukott le végül.

Az argentin hatóságok szerint a fiatalember repülőjegye Olaszországba szólt. Repülője először Madridban szállt volna le, és innen folytatta volna útját Olaszországba.

Király Zsolt buenos airesi konzul elmondta: azonnal kimentek a helyszínre, a bíróság épületében személyesen is felvették a kapcsolatot az őrizetbe vett fiatalemberrel. Elvileg akár 16 év börtönbüntetést is kaphat, de valószínűleg ennél kisebb büntetéssel sújtják majd.

Közép-amerikai börtönökben csaknem három éve raboskodnak magyar drogfutárok. A miskolci fiatalok évekkel ezelőtt szegődtek el egy bandához. Őket apróhirdetés útján, egy miskolci nő és nigériai élettársa szervezte be. A fiatalok gyomrukban és átalakított cipőkben csempészték a kokaint Európába. Egyikük csaknem 25 kilogramm drogot próbált ezzel a módszerrel áthozni a határon.

  • Húszmillió forint értékű kábítószert foglaltak le
  • Rosszul lett a drogkereskedő a házkutatás során
  • A drogdíler helyett a rendőr csöngetett be ...
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!