Magyarország

2008.04.30. 06:37

Balták és szamurájkardok: roma családok viszálya Faddon

<p>Két roma család viszálya miatt élnek rettegésben a Tolna megyei Fadd lakosai. Az utóbbi napokban volt gyújtogatás Molotov-koktél dobálás, de előkerültek már a szamurájkardok is.</p>

A faddiak csütörtökre demonstrációt szerveznek, az egyre terjedő cigánybűnözés ellen tiltakoznak.

Fodor Józsefre a hét végén támadtak rá a faluban. Azóta ásókkal, vasvillával és kiélezett baltával az udvarán várja az újabb balhét. Azt mondja: élete árán is de megvédi a családját. Állítása szerint szombaton szamurájkardokkal akarták kivégezni őket.

Egy másik helybélinek, aki csak arc nélkül vállalta, hogy beszél az eseményekről, a házát rongálták meg: ablakokat törtek be, leszedték a redőnyöket, és megrongálták a kaput is.

A támadások hátterében két cigány család viszálya áll. Az egyik most költözött a faluba, a másik ezt szerette volna megakadályozni. Először felgyújtották a kinézett házat, Baloghék ezért másik telket választottak. Nem sokkal költözésük után a házra Molotov-koktélt dobtak.

Balogh Kálmán azt mondja: nem azért ment oda, hogy hábozúzzon. "Én azért jöttem ide, hogy a kis családommal békében éljek, és nem tudom hogy miért piszkálnak engem az emberek" - fogalmazott.

Fadd polgármestere szerint a verekedések és gyújtogatások miatt a faluban egyre többen félnek kimenni az utcára. A cigánybűnözés terjedése ellen csütörtökre néma tüntetést szerveztek a helyiek.

Forrás: hírTV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!