Magyarország

2008.03.03. 08:17

Zsanett-ügy - Katonai bűncselekmény miatt bíróság előtt a rendőrök

<p>Budapest - Katonai bűncselekmény - szolgálati hely elhagyása - miatt áll hétfőn bíróság elé az öt rendőr, akiket még tavaly vádolt meg egy fiatal lány azzal, hogy megerőszakolták őt.</p>

A hétfői, katonai tárgyalás lényege, hogy az öt rendőr elhagyta a kijelölt szolgálati helyét, mikor a lányt hazakísérték. Az erőszak miatt az ügyészség bűncselekmény hiányában már korábban megszüntette az eljárást.

A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves Zsanett feljelentésével indult, aki azt állította, hogy 2007. május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták, ezután pedig pénzt követeltek tőle. A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a lánynál nem voltak papírok, ezért hazavitték. Az ügyészségi vizsgálat szerint az erőszak és a vesztegetés nem történt meg, de a rendőrök valóban elhagyták kijelölt szolgálati helyüket. Ennek a katonai bűncselekmények a tárgyalása kezdődik hétfőn a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt.

Közben egyébként a lány pótmagánvádat nyújtott be a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen ugyanis kitart amellett, hogy megerőszakolták.

Magyar György, az egyik rendőr védője az RTL Klub híradójában hétfőn reggel azt mondta, hogy szerinte nem történt katonai bűncselekmény sem. Az, hogy a rendőrök szükséges esetben hazakísérnek valakit, beletartozik a polgárbarát rendőrség működésébe.

Kapcsolódó cikkek:

Zsanett ügy: új eljárás
Új nyomozás indult a Múzeum körúti erőszakos közösüléssel és vesztegetéssel meggyanúsított rebiszes rendőrök ellen, ezúttal katonai bűncselekmény miatt.

Mától visszatérnek a szolgálatba a rendőrök
Csütörtökön visszatértek a szolgálatba a Zsanett-ügyben meggyanúsított, majd szerdán jogerősen is felmentett rendőrök.

Jogerősen is vége a nyomozásnak
Elutasította az ügyészség az állítása szerint megerőszakolt lány ügyvédjének panaszát. Ez tehát azt jelenti, hogy jogerősen is lezárult a rendőrök ellen folytatott nyomozás, azaz egyikük ellen sem emelnek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!