Magyarország

2008.03.13. 16:47

Kilenc év a hodászi testvérgyilkosnak

<p>Nyíregyháza, Hodász - Halálos szúrás vetett véget az étel miatt vitatkozó hodászi testvérek dulakodásának. <dia width="850" height="630" alt="Kilenc év a hodászi testvérgyilkosnak 2008.03.13."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kilenc__v_a_hod_szi_testv_rgyilkosnak_2008_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kilenc év a hodászi testvérgyilkosnak 2008.03.13." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-080313gyilkos_ps_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság dr. Bodnár Zsolt vezette tanácsa M. A. hodászi lakost.

A büntetlen előéletű férfi közös háztartásban élt testvérével, édesanyjával, és élettársával. 2007. augusztus 7-én délután felkelt, és egy helyi kocsmába ment, ahonnan ittas állapotban tért haza este fél tíz körül.

Nem sokkal később érkezett haza a vádlott testvére, aki szintén ittas volt. A sértett által korábban főzött hús eltűnt a hűtőből, ezért M. L. dörömbölt a vádlott M. A. ajtaján, és számon kérte az eltűnt étel miatt. A vádlott a szobában lévő kést felkapva  fenyegette meg a hívatlan látogatót, hagyja békén, mert leszúrja.

Veszekedtek, a sértett pofon vágta a vádlottat, mire ő nagy erővel beledöfte az arasznyi pengével bíró kést a testvérébe, ami csaknem tövig hatolt az áldozat szívébe.

Bár a sértett még ki tudott rohanni a házból, de az udvaron összerogyott. A vádlott előbb lemosta a kést utána kiment és az udvaron megmosta az eszméletlen sértett mellkasát. Ezután kérte a szomszédokat, hívjanak mentőt de azok kiérkezése előtt a sértett meghalt.

bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a hasonló cselekmények elszaporodottságát, azt, hogy ittas állapotban követte el cselekményét, és azt, hogy közvetlen hozzátartozóra támadt.

Enyhítő körülményként vette figyelembe a sértett provokatív magatartását a cselekmény beismerését, megbánását és a büntetlen előéletet. A bűntett miatt a bíróság 9 év börtön büntetésre ítélte M. A -t. Az ítélet nem jogerős, mert bár az ügyész és a vádlott tudomásul vette, a védő enyhítésért fellebbezett.

Előzmények:

Előzetesben a hodászi testvérgyilkos
Okkal lehet tartani attól , hogy a hodászi gyanúsított megszökik, elrejtőzik, vagy az eljárás alól más módon kivonja magát.

A vacsoráért megölte testvérét a hodászi férfi
A vita dulakodássá fajult, melynek hevében az idősebb testvér felkapott egy kést és mellkason szúrta öccsét.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!