Magyarország

2007.12.20. 14:21

Demszky: "Új kivitelező után kell néznünk"

<p>A főváros tárgyal a 4-es metró Fővám téri állomását építő céggel, hogy ameddig lehetséges, folytassák a munkát, de egyértelművé vált, hogy új kivitelező után kell néznünk -jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén Demszky Gábor.</p>

A főpolgármester közölte:a kivitelező azt jelezte, hogy az eredetileg vállalt 140 hét helyett csak 200 hét alatt tudja befejezni a Fővám téri állomás építését, de ez az egy év csúszás elfogadhatatlan a főváros számára.

Demszky Gábor közgyűlési tájékoztatójában elmondta: összefoglalták a legfőbb elvárásokat. A főpolgármester úgy fogalmazott: akár a Hídépítő, akár más legyen a kivitelező, az állomásnak 2008 augusztusára tudnia kell fogadnia a fúrópajzsot, és 2010 végére a próbaüzemnek indulnia kell.

 Emellett a Fővám téri megállónak meg kell épülnie, és a költségek nem nőhetnek. A főpolgármester szerint a főváros rendkívül nehéz helyzetbe került, de szerinte lehetséges megoldást találni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!