Magyarország

2007.11.28. 13:53

Háztűz Kiskőrösön - két gyerek is megsérült

<p>Súlyos égési sérülésekkel vitte egy mentőhelikopter kórházba anyát és gyermekét Kiskőrösről, ahol szerdán reggel kigyulladt a házuk.</p>

Életveszélyes állapotban Budapestre vitték a mentőhelikopterek a reggeli, kiskőrösi háztűz két legsúlyosabb sérültjét. A gyerekekért Pécsről és Budapestről érkeztek helikopterek. A reggeli tűzben öten, négy kisgyermek és anyjuk sérültek meg.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a pontos adatok szerint a 4 éves kisgyerek testének 50 százaléka, a 3 éves testfelületnek 80 százaléka megégett. A Pécsről és Budapestről érkezett mentőhelikopterek életveszélyes állapotban szállították őket Budapestre. Az anya, a tíz hónapos és az öt éves gyermeke könnyebben sérültek.

A tűz okát még vizsgálják, de elképzelhető, hogy a néhány percre magukra hagyott gyerekek okozták.

Paksi Dénes, kiskunhalasi tűzoltóparancsnok a Független Hírügynökségnek a helyszínen elmondta, hogy a lángok reggel 8 óra körül csaptak fel a családi ház egyik szobájában és gyorsan átterjedtek a tetőre is. A szobában négy gyerek volt, anyjuk néhány percre kiment a ház melletti kisebb épületbe, hogy a gyerekek nagymamájával megbeszéljen valamit.

Mire visszament, égett a szoba. Két gyereket - egy 3 és egy 4 évest - súlyos égési sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba. Testfelületük 50 százaléka megégett. A másik két kisgyerek - egyikük tíz hónapos, testvére 5 éves - illetve édesanyjuk könnyebben sérültek meg. A ház nem égett ki teljesen, de leszakadt a mennyezet, ezért lakhatatlanná vált.

A tűz okát még vizsgálják. Annyi biztos, hogy a ház kétféle fűtési rendszere közül egyik sem működött. Lehet, hogy a gyerekek okozták a tüzet, de erre majd csak a szakértői vizsgálat adhat választ - mondta a tűzoltóparancsnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!