Magyarország

2007.11.26. 12:19

Hamis nápolyi Tompánál

<p>Három és fél millió forint értékben foglaltak le hamis nápolyit a tompai vámosok egy cseh kamionban a hétvégén. A teherautó 2700 kiló édességet, csokoládékat és nápolyit szállított Szerbiából Szlovákiába. A vámosok a Csillagszóró hadművelet keretében tételesen átvizsgálták a rakományt.</p>

A szakértő a 43 ezer darab kakaós nápolyiról megállapította, hogy az alkalmazott védjegyet jogosulatlanul tüntették fel a csomagoláson, ezért a hamis nápolyit a vámosok lefoglalták - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Némedi Varga Éva százados, a VPOP Dél-Alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense.

A sofőr ellen áru hamis megjelölése miatt feljelentést tettek a VPOP Nyomozóhivatalánál.

A Csillagszóró hadműveletet tervét múlt héten csütörtökön jelentette be a Miniszterelnöki Hivatal. A karácsonyi időszakban minden évben nő a törvénysértések, visszaélések száma: mind a különböző termékekkel és a számlaadással, mind a dolgozók foglalkoztatásával kapcsolatban.

Ennek visszaszorítása érdekében összehangolt, átfogó akciósorozatot indított az APEH, az ÁNTSZ, a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága és az országos főállatorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!