Hajdú-Biharban is nehéz közlekedni a hóátfúvások miatt

Hajdú-Biharban is nehéz közlekedni a hóátfúvások miatt
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott óvatosságot kérnek a gépjárművezetőktől.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint hóátfúvás nehezíti a közlekedést az alábbi útszakaszon:

  • a 4814-es számú úton, Létavértes és a határátkelőhely közötti szakaszon

Felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra és a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják! A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása! Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

Indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék biztosítására. Mivel a közlekedők hosszabb menetidőre, lassabb haladási sebességre számíthatnak, ajánlott teletankolt járművel útnak indulni, illetve takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert magukkal vinni, valamint tájékozódjanak a várható időjárásról, útviszonyokról!

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy megváltozott időjárási körülmények miatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek! Amennyiben segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!

– police.hu –


Hóátfúvás nehezíti a közlekedést elsősorban - illusztráció
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hóátfúvás nehezíti a közlekedést elsősorban a Dunántúlon, de elzárt település nincs az országban. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatás aszerint a hófúvások miatt jelenleg az alábbi korlátozások vannak érvényben az országos közúthálózaton: A 61-e...

Balatonfenyves, 2018. február 26. Jégcsapok lógnak egy padról a balatonfenyvesi Balaton-parton 2018. február 26-án.
Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Kedden országszerte várható havazás, helyenként akár 20 centiméter körüli friss hó is hullhat, emellett az erős szél hófúvást is okozhat majd - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Kiemelték: kedden a hideghez egy mediterrán ciklon "...Létavértes.
HAON.HU


hirdetés