Véradás

2022.10.15. 12:31

Jó ügyért nyújthatnak segítő kart Hajdú-Biharban

Betegeknek, gyermekeknek is folyamatosan szükségük lehet az életben maradáshoz, a teljes élethez, más esetekben sürgősen kell az életmentéshez: vér, illetve vérkészítmény. Októberben is szükség van a véradókra Hajdú-Bihar megyében.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A Magyar Vöröskereszt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei szervezetének önkéntesei és munkatársai a szeretettel kérik azokat, akik megtehetik, hogy vért adjanak, hogy jöjjenek el a kitelepült véradásokra a művelődési házakban és oktatási intézményekbe - olvasható a szervezet közleményében

Az előttünk álló napokban 10 helyszínre költözik ki véradás, melyek lefedik megyénket; Balmazújvárosra, Hajdúnánásra, Görbeházára, Berettyóújfaluba és a szomszédságába Szentpéterszegre; várják a véradókat Püspökladányban, Hajdúböszörményben, Debrecenben, Hajdúszoboszlón és Nádudvaron. A fürdőközpontban ebben a hónapban sem marad el Póka György festőművész alkotásának kisorsolása. Debrecenben, a Kossuth-kollégiumban újra vért adhatnak az egyetemisták. Ez nem csak erkölcsileg hoz nekik jó pontot, hanem a tanulmányaikban is, hiszen kreditpontot ad az egyetem ezért a közérdekű jótettért. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!