Bemutatóházat is terveznek Körösszakálon

Pálfi Tamás polgármester az egyik szobor mellett
Pálfi Tamás polgármester az egyik szobor mellett - © Fotó: Kovács Péter
Körösszakál – Nem szeretnének látványberuházást, inkább legyen hasznos egy fejlesztés.

Nem indult nagy tervekkel a 2014–ben polgármesternek választott Pálfi Tamás, akinek első számú célja az volt, hogy az önkormányzat pénzügyi stabilitását megteremtse és sikerüljön megtartani azt. Jelenleg ott tart a település önkormányzata, hogy számlatartozásai nincsenek, és jelentős támogatásokat tudnak adni civil szervezeteknek, egyházaknak.

Így önkormányzati támogatással és az egyházak pályázatai által sikerült a református templom belsejét és az ortodox templom külső környezetét felújítani. A polgármester szerint hatalmas dolog, hogy kis önkormányzatként ennyit fejlődtek és nagyobb összegekkel tudnak támogatni helyi intézményeket.

Értékek felkarolása

– Rengeteg helyi értékünk van. Ezeket szeretnénk „összerázni” egy helyi értéktárba. Nem tájházról van szó, hanem egy helyi kiállítóhely lenne egy régi épületben, amit majd átalakítunk a berettyóújfalui Bihari Múzeum szaktanácsadására alapozva. A kiállítóhelyhez pályázati támogatásból és saját forrásból szeptember középén kezdünk hozzá.

Mindezek mellett részt veszünk a szuper szélessávú internet kiépítésében, és a mellékutcák közvilágításának korszerűsítésében. A településképbe nem illeszkedő leromlott, elöregedett épületeinket is mindenképpen szeretnénk felújítani – beszélt a tervekről a Pálfi Tamás polgármester.

HBN–BK


Körösszakál - A határ menti, több mint hétszáz fős településen békében él egymás mellett mindhárom nemzetiség. A jelentős magyar többség mellett román és roma kisebbség is él a faluban, mindkettőnek van önkormányzata és ezek partnerei egymásnak is. Pálfi Tamás polgármester elmondása szerint a tel...Körösszegapáti.
HAON.HU

További hírek a haon-sportoldal kategóriából


hirdetés