„Komádi egy élhető település”

„Komádi egy élhető település”
© Fotó: Rozsik Rita
Komádi – Kétszázhúsz millió forintos európai uniós támogatásból valósult meg a kerékpárút.

Tóth Ferenc, Komádi polgármestere megnyitó beszédében elmondta, tíz éve tervezik, hogy a várost és a Sebes-Köröst kerékpárúttal kötik össze, így téve biztonságossá a közlekedést. Idén ez az álom megvalósult, és összesen 1,6 kilométer hosszú szakaszt alakítottak ki a kerékpárral közlekedők számára. Emellett a város keleti végén, Magyarhomorog irányában felújították és kibővítették a kerékpárutat mintegy 1,1 kilométer hosszan.

Katona Timea es Pekker BarbaraKatona Tímea és Pekker Barbara, a helyi önkormányzat munkatársai az átadáskor | Fotó: Rozsik Rita

Szeretnénk, ha Komádi sportos településsé válna, és ezért minél több lehetőséget teremtünk a szabadidő hasznos eltöltésére, erre is alkalmasak kerékpárútjaink”

– emelte ki a polgármester.

Megannyi fejlesztés

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő balesetmentes közlekedést kívánt mindenkinek, és gratulált a város vezetőségének a megannyi sikeres beruházásért. – A közel 200 milliárd forintból megépülő M35-ös és az M4-es autópálya mellett 2020-ig több alsórendű útvonal újul meg szerte a választókerületben – mondta a képviselő megemlítve, hogy a Debrecen és Nagyvárad között lévő kerékpárút hiányzó szakaszai is hamarosan megépülnek.

Azt, hogy Bihar elmaradott, el kell felejtenünk, hiszen egyre fejlettebb ez a térség. Hajdú-Bihar megyében Komádi az első öt település között szerepel támogatás-lehívás szempontjából. Komádi egy jövőképpel rendelkező élhető település”

– hangsúlyozta köszöntőbeszédében Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat munkatársai a Városi Sportcsarnokban három állomásos kerékpárversenyt és kerékpár bemutatót rendeztek az iskolások számára, melyen minden résztvevő ajándékban részesült.

– Rozsik Rita –


Komádi - Sokat tett a kormány az úthálózat megújításáért annak érdekében, hogy minél több befektető érkezzen a Bihari térségbe - jelentette be a térség országgyűlési képviselője Komádiban csütörtök délelőtt két kerékpárút-szakasz ünnepélyes átadóján. A beruházáshoz 220 millió forint vissza nem térít...Komádi.
HAON.HU


hirdetés