megtört az átok

2020.02.05. 20:00

Jól harcolt a Loki, pontot is ért

A DVSC továbbra is őrzi veretlenségét idén, a Fehérvár sem tudta legyőzni.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnar Peter

Rangadót játszottak szerda este Debrecenben: a Nagyerdei Stadionban a Mol Fehérvár FC-t látta vendégül a DVSC az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A mérkőzés esélyesének a vendégek számítottak, ugyanis a második helyen várták a kezdést, míg a Loki a nyolcadik pozíciót foglalta el. Az utóbbi évek statisztikája sem a debreceniek mellett szólt, ugyanis hat esztendeje nem sikerült legyőzniük a piros-kékeket bajnoki összecsapáson.

Mivel sérülés miatt mindkét belső középpályását, Tőzsér Dánielt és Haris Attilát is nélkülöznie kellett Vitelki Zoltánnak, a DVSC vezetőedzőjének, helyettük Kusnyír és Csősz kezdett, előbbi helyét pedig a múlt héten igazolt Jurij Habovda vette át.

Bár hivatalosan a tavaszi szezonban járunk, a 0 fok körüli hőmérséklet és a viharos szél nem csinált kedvet túl sok nézőnek ezen az estén a meccsnézéshez.

Pontatlanul céloztak

Az első helyzet Pátkai előtt adódott, ám közelről fölé lőtt, majd nem sokkal később Kosicky védett nagyot. Válaszként Adeniji elől mentettek nagyot az utolsó pillanatban, majd Szécsi tekert mellé.

A 19. percben újra Adeniji: ajtó-ablak helyzetét védte a kifutó Kovácsik.

Sajnos, a 27. minutumban jött a jeges zuhany, az addig semmivel sem jobb Fehérvár megszerezte a vezetést Hodzic közeli lövésével. Nagy kár érte, mert a gól előtti időszakban a hajdúságiak futballoztak veszélyesebben.

A félidő végén Szécsi lőtt el éles szögből a kapu előtt, majd Varga Kevin kapáslövésénél hördült fel a publikum. A szünet előtti percben pedig Szécsi Márk szinte üres kapu mellé lőtt, bosszantó volt!

Könyörtelen Bódi

A fordulás után is csipkedte magát a Debrecen, így a székesfehérvári térfélen pattogott a labda. Az 59. percben a nem éppen a fejeseiről híres Bódi stukkolt a rövid sarokra, de Kovácsik zárta a szöget.

Egy óra elteltével a Loki bevetette másik friss igazolását, beállt a szerb középpályás, Milunovics.

A 65. perc környékén a vendégek háromszor is munkát adtak Kosickynek, szerencse, hogy megúszta a DVSC kapott gól nélkül.

A meccs utolsó negyedórája úgy telt, hogy a házigazda gyötörte ellenfelét, de az ellentámadásokból sok veszélyt teremtett a Fehérvár.

A 81. percben egyenlített a Loki: Stopira buktatta hátulról Szécsit, a büntetőt Bódi magabiztosan vágta a jobb sarokba!

A folytatásban változatos játék folyt a gyepen, de újabb gól már nem esett, megérdemelten szerzett pontot a DVSC.

TN

OTP Bank Liga 19. forduló

DVSC-MOL Fehérvár FC 1–1 (0-1)

Nagyerdei Stadion, 1720 néző. Vezette: Bogár (Albert, Buzás)

DVSC: Kosicky – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Csősz (Kundrák, 77.) – Bódi, Szécsi, Varga K. (Milunovic, 60.) – Adeniji (Garba, 68.)

Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira – Pátkai, Elek (Futács, 83.) – Bambgoye (Houri, 77.), Kovács I., Petrjak – Hodzic

Gól: 0-1 Hodzic (27.), 1-1 Bódi (81.)

Sárga lap: Pávkovics (39.), Bódi (48.), Bambgoye (69.), Vinícius (71.), Stopira (80.), Petrjak (90.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában