Labdarúgás

2024.04.14. 11:22

Szrdjan Blagojevics: a meccs embere Megyeri Balázs volt

A DVSC vezetőedzője szerint két ellentétes félidőt láttak a szurkolók a Kecskemét ellen.

Tóth Huba Elemér

Szrdjan Blagojevics örül, hogy visszatért a csapat a győztes útra

Fotó: Kovacs Peter/Nemzeti Sport-archív

Mint ismert, a DVSC labdarúgócsapata szombaton Dzsudzsák Balázs magabiztosan értékesített büntetőjével hazai környezetben 1–0-s győzelmet aratott a Kecskemét ellen. 

A debreceniek a megszerzett három ponttal pillanatnyilag a negyedikek a tabellán, így még öt fordulóval a vége előtt is reális esélyük van arra, hogy elcsípjék a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikét.

Így látta a találkozót a DVSC edzője

A találkozó után a Loki trénere, Szrdjan Blagojevics a Haonnak arról beszélt, hogy a legutóbbi, MTK elleni vereséget követően nagy nyomás volt a Loki-játékosokon. A vezetőedző szerint a Kecskeméttel szemben egy nagyon fontos, de egyben egy roppant nehéz mérkőzést nyertek meg. 

Nem volt könnyű, de megcsináltuk, megszereztük a három pontot, és ez a lényeg. Azonban a két félidő játékképe teljesen ellentétes volt. Az első játékrészben fölényben és technikailag jó megoldásokkal játszottunk, könnyen jutottunk az utolsó harmadba. Több helyzetünk is volt, csak az utolsó passzok hiányoztak. Szünet után ez változott, idegessé váltunk, kapkodtunk, a minőségi passzok hiányoztak. Ráadásul a KTE felébredt, többször is veszélyeztetett. Megyeri Balázs fontos pillanatokban védett, mely megmozdulásokkal életben tartott bennünket, ő volt a meccs embere. Nehezen szereztünk vezetést, a végére ráadásul kezdtünk fáradni, sok energiát veszítettünk, így a cserékkel is a szilárd védekezés mellett döntöttem. Célunk az volt, hogy az eredményt megtartsuk, ami sikerült is, így most boldogok vagyunk

 – hangoztatta a szakember.

Ezért hiányzott Domingues

A Haon azt is megkérdezte a trénertől, hogy az előző mérkőzésen még kezdőként pályára küldött Brandon Domingues ezúttal miért nem volt a meccskeretben. – A játékosnak van némi fájdalom a lábában. Nem hiszem, hogy komoly lenne, de két-három napig nem edzett. Remélem hamarosan rendbe jön – fogalmazott Szrdjan Blagojevics, aki ezúttal is megköszönte a szurkolók biztatását.

Labdarúgó OTP Bank Liga, 28. forduló

Április 13., szombat

14.30: Kisvárda–Újpest 4–1

17.00: Debreceni VSC–Kecskemét 1–0

19.30: Paks–Fehérvár 1–2

Április 14., vasárnap

14.00: MTK Budapest–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)

16.30: Zalaegerszegi TE–Ferencváros (Tv: M4 Sport)

18.45: Mezőkövesd–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport+)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában