Kézilabda

2024.04.13. 11:04

Olimpiai selejtező: Vámos Petra szerint a debreceni pályán nem lehet veszíteni

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir a játékosokat és a szurkolókat egyaránt méltatta.

Tóth Huba Elemér

Vámos Petra hatalmas öröme a svédek elleni mérkőzés közben

Fotó: Czinege Melinda

Mint ismert, a magyar női kézilabda-válogatott a Debrecenben zajló selejtezőtornán pénteken este 28–25-re felülmúlta az esélyesebbnek számító Svédországot, és nagyot lépést tett az olimpiai kvóta felé. A csodálatos győzelem után a Haonnak Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány mellett Vámos Petra is értékelte a látottakat.

CM20240412_Magyarország-Svédország_kézilabda_HAON (32)
Golovin Vlagyimir 
Fotó: Czinege Melinda

A játékosokkal és a szurkolókkal is elégedett

Golovin Vlagyimir először arról beszélt, hogy a szívük és az eszük is kellett a sikerhez. Örül annak, hogy működött a megbeszélt taktika, és igazi csapatként győzték le a nagyon jó képességű svédeket.

– A debreceni közönség fantasztikus volt, végig azt sugározták felénk, hogy a mérkőzés végén mi fogjuk győztesen elhagyni a pályát. Imádom ezt a várost, az itteni közösséget. 

Debrecenben láthatóan nagyon szeretik a kézilabdát, a hangulatra itt sosem lehet panasz.

– Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, ezt meg is kell ünnepelni, viszont szombaton már teljes gőzzel a japánok ellen készülünk. Mindent megteszünk majd az utolsó meccsünkön is, hogy megnyerjük a tornát a hazai közönség előtt – fogalmazott portálunknak a szövetségi kapitány.

CM20240412_Magyarország-Svédország_kézilabda_HAON (27)
Vámos Petra is mindent megtett a győzelemért
Fotó: Czinege Melinda

Ez volt a kulcs Vámos Petra szerint

Vámos Petra is fontos láncszeme a válogatottnak, a svédek elleni bravúrból rendesen kivette a részét. Az irányító a találkozó után rendkívül boldogan nyilatkozott. – Nagyon jól éreztem magam az egész mérkőzés alatt, nagyon egyben van a csapat. Már az összecsapás elején kezünkhöz ragadtuk a kezdeményezést, minden gólért és a minél sikeresebb védekezésért megküzdöttünk. 

Örülök, hogy mentálisan is az ellenfelünk fölé tudtunk nőni, és még ha döntetlen is volt az állás, akkor is mi tudtunk utána előre lépni. Tulajdonképpen ez volt a kulcsa, hogy nyerni tudtunk

– mondta Vámos Petra, aki a végén még hozzátette, a szurkolók annyi energiát adtak nekik, hogy a debreceni pályán válogatotunknak nem lehetett veszíteni.

Nagy tettet hajtottak végre tehát a magyar lányok, de az olimpiai kvóta csak akkor lesz biztos számukra, ha vasárnap a japánok ellen 19 óra 15 perctől kezdődő meccsen is hasonlóan jól teljesítenek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában