Kispályás foci

2024.04.11. 11:47

Remek hangulatban, az előző bajnokok mérkőzésével rajtolt el a DVKLSZ szabadtéri ligája – fotókkal

Tóth Huba Elemér

Molnár Ákos, Darányi Antal, Vasziliu Tamás, Zsurka János és Kormos Ádám

Forrás: Molnár Péter

Hagyományos módon, ismét a húsvéti ünnepeket követően vette kezdetét szerdán este a DVKLSZ (Debreceni Városi és Körzeti Labdarúgó Szövetség) szabadtéri bajnoksága.

 A 2024-es pontvadászat 72 csapat részvételével indult, és október közepéig tart majd.

– Az elkövetkezendő hónapok során mintegy 1800 igazolt játékosunknak biztosítjuk hétről-hétre szervezett keretek között, a rendszeres sportolást – kezdte Vasziliu Tamás, a szövetség elnöke, aki hozzátette, hogy a szezon végén ismét hat bajnoki osztályban hirdetnek majd győztest.

Szorosnak ígérkezett, sima lett

A 2023-as szezonban megkezdett módon, ezúttal is egy hivatalos szezonnyitó mérkőzést rendezett a szövetség az Oláh Gábor utcai műfüves pályán. A DVKLSZ Nyitó Kupájáért az előző két Bajnokok Tornájának a győztese csapott össze. Az első osztályban újoncnak számító, szemtelenül fiatal átlagéletkorú DebrecenLabor-Phoenix SE együttesének az ellenfele a legutóbbi terembajnokság legjobbja, a D-Trend Fashion Kft.-Lufthansa csapata volt. A nyitómeccset Darányi Antal és Zsurka János vezette.

Utóbbi együttes „bennmaradt az öltözőben”, ugyanis a Phoenix az 5. percben már 3–0-ra vezetett, amely meg is határozta a találkozó végkimenetelét. Szép cselekből, tetszetős megoldásokból most sem volt hiány, bár a vártnál simábban alakult az összecsapás, a vége 6–1 lett. A mérkőzés legjobb játékosának Széles Ábelt választották, aki egy különdíjat is átvehetett.

Barcsa Lajos is kilátogatott

Az esemény rangját emelte, hogy az eseményre Barcsa Lajos alpolgármester is kilátogatott. – Egészséges debreceniekre van szükségünk, a focit ha rendszeresen űzzük, ha folyamatosan mozgunk, az testileg és szellemileg is rendkívül pozitív hatással lehet a szervezetünkre. 

A város a bajnokságot két és fél millió forinttal támogatja. Korábban egyébként kipróbáltam magam én is a versenyben, jó emlékeim vannak a mérkőzésekről.

– Igyekeztem mindig az ellenfelek dolgát megnehezíteni, egyszer-kétszer csak szabálytalanul tudtam szerelni. Kívánom a labdarúgóknak, hogy minél sportszerűbb magatartást tanúsítsanak, és sérüléstől mentesen érezzék jól magukat – fogalmazott Barcsa Lajos.

A debreceni bajnokság nagyon népszerű

Vasziliu Tamás a Haonnak elmondta, bízik benne, hogy az előző évihez hasonló színvonalú lesz az idei pontvadászat is. – A csapatok örömmel vették birtokba, és használják majd továbbra is a megújult borítású Oláh Gábor utcai műfüves pályát éppúgy, mint a további három versenyhelyszínt, ahol zajlik majd az idei bajnoki sorozat – folytatta mondandóját a DVKLSZ elnöke. Elhangzott, hogy az esetleges sikeres magyar labdarúgó Európa-bajnoki szereplést követően, remélhetőleg még többen kedvet kapnak majd városunkban a kispályás labdarúgáshoz kortól, vagy akár nemtől függetlenül.

Debrecenben az 1971-től megszakítás nélkül lebonyolított kispályás bajnokság létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. Úgy érezzük, nő a lakosság igénye a rendszeres sportolásra. Továbbá egy-egy baráti társaság számára remek csapatépítő program részt venni és játszani egy több osztályos labdarúgó ligában. Országos szinten is kiemelkedő bajnokságot szervezünk évről-évre. Szerencsére elmondható, hogy vármegyénkből több település futballozni szerető polgára is rendszeresen labdába rúg a bajnoki mérkőzéseken

– zárta nyilatkozatát Vasziliu Tamás.

Parázs mérkőzésekkel indult tehát a szezon a debreceni kispályás futballélet legnagyobb bajnoksága, amelyen izgalmakból idén sem lesz hiány. A hétköznaponként este rendezett összecsapások ingyenesen megtekinthetők, minden egyéb részletről a szövetség honlapján informálódhatnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában