Futsal

2024.04.08. 21:36

Veszprémben nyert a DEAC

A Debreceni Egyetem az ötödik pozícióból várhatja a folytatást.

Haon.hu

A DEAC megelőzte ellenfelét a hétfő esti győzelemmel

Forrás: deac.hu

A férfi futsal NB I. felsőházában a hetedik fordulót rendezték meg hétfő este. A DEAC Veszprémben vizitált, és arra készült, hogy egy győzelemmel maga mögé utasítja a vetélytársat, olvasható a debreceniek honlapján.

Nem kellett sokat várni az első kísérletre, ugyanis Vass Ottó a középkezdés után egy távoli lövést eresztett el, de ezzel nem lepte meg a hazaiak kapusát. Kicsit később Dorogi Benjámin Alex bosszankodhatott, mivel a lökete a kapufán csattant. A félidő derekán Berecz Rafael dolgoztatta meg Spandlert, aki lábbal hárított, majd Faragó Ádám mutatott be egy óriási bravúrt Gavrilovics ziccerénél. A 12. minutumban megszületett a találkozó első gólja: Siska centerezésébe remekül ért bele Magyar László. Úgy tűnt, hogy a szünetig újabb találat már nem lesz, ám tizenkét másodperccel a pihenő előtt Tatai József egalizált.

A második játékrész elején Thiagót kellett ápolni, a DEAC brazil légiósa bicegve hagyta el a játékteret. Szerencsére ez a jelenet nem fogta meg a Debrecent, ezt támasztja alá, hogy a 25. percben ismét náluk volt a fór, ugyanis Faragó Lajos szabadrúgása kötött ki a hazaiak kapujában, bár a hivatalos jegyzőkönyvben a zavarórepülést végző Nagy Bencét tüntették fel gólszerzőnek. Majd egy kisebb csetepaté alakult ki, a játékvezető végül Nagy Bencének és Tatainak is sárgát adott. A hajrában a Veszprém elővette az öt a négy elleni játékot, ám ez nem hozott fordulatot. Sőt, a 35. minutumban egy szöglet után Bencsik Ádám öngóljával már 3-1-re vezetett a DEAC. A lefújás előtt Szatmári Ákos eladott labdája után még Gavrilovics beköszönt, de több fordulatot már nem láthattak a nézők, így 3-2-re nyertek az egyetemisták, akik ezzel a diadallal a tabella ötödik helyére léptek.

A tények

Férfi futsal NB I., felsőház, 7. forduló

1. Futsal Club Veszprém-DEAC 2-3 (1-1)

Március 15. úti Sportcsarnok, vezette: Zimonyi Péter, asszisztensek: Kiss Gergő, Nyekita Benjámin.

gólszerzők: Tatai (20.), Gavrilovics (40.), ill. Magyar (12.), Nagy B. (25.), Bencsik (35. – öngól)

A DEAC összeállítása: Faragó Á. – Faragó L., Vass, Berecz, Nagy B. Cserék: Nyerges, Szatmári, Siska, Varga Z., Tóth B., Thiago, Tóth Cs., Magyar, Komádi. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában