Kosárlabda

2024.04.01. 08:38

Totális összeomlás, bennmaradásért harcolhatnak a debreceni kosarasok

A DEAC U23-as csapata nagyarányú, harmincnyolc pontos vereségbe szaladt bele Jászberényben, így a tizenegyedik helyen zárta az alapszakaszt. A kiesés elleni harc első körében a Budafok lesz Kádár Tamás tanítványainak ellenfele.

Haon.hu

Neuwirth Bence, a DEAC kosarasa

Forrás: DEAC-archív

A Hőgye Patrik-Fekete-Gál Csongor-Balázsi Ákos trió nélkül, de annál nagyobb reményekkel utazott el a DEAC U23-as együttese a Jászságba vasárnap, írja az egyetemisták hivatalos oldala. A debreceni fiatalok egy győzelemmel, sőt, akár egy tíz pontos vereséggel is bebiztosíthatták volna tizedik pozíciójukat a tabellán, amivel kiemeltnek számítottak volna az alsóházban, ezzel elkerülve a kiesés elleni további küzdelmeket.

Bántóan korán kikristályosodott viszont, hogy a Kádár–fiúk bizodalmainak saját maguk helyett inkább a helyzetüket pontenciálisan befolyásoló Salgótarjánra, valamint a Kaszásokra kell korlátozódnia a sorsdöntő estén.

A JKSE 12–4–es rajtja hidegzuhanyként érte a tét nagyságától talán kissé le is blokkoló hajdúságiakat, az első pihenőre pedig ki is alakult a tízegységnyi differencia a felek között. Ugyan a második etap valamivel ígéretesebben indult, a fellángolás tiszavirág–életűnek bizonyult: a berényiek újfent alaposan faképnél hagyták a tanácstalanság és a teljes összeomlás jeleit mutató fehér–feketéket, ezáltal hiába volt még hátra egy teljes félidő, a nagyszünetre elúszni látszott a hajó. (43–21)

Folytatódott a vesszőfutás

A sorokat az öltözőben sem sikerült rendezni, a hazaiak a folytatásban is töretlenül gáláztak, míg a cívisvárosiak lélekben feladták a csatát, így percről percre csúnyultak az eredményjelzőről visszatükröződő értékek.

Az idő előrehaladtával egyenesen arányosan növekedett a különbség mértéke, gyakorlatilag egy csapat volt a parketten – a lefújás valóságos megváltással ért fel az idény leggyengébb teljesítményével kirukkoló fiatalok számára.

Mindeközben a mentőcsónakok is léket kaptak, hiszen a Salgótarján otthon kikapott a Ceglédtől, ahogyan a Kaszások is a MAFC otthonában, ami azt jelentette, hogy a JKSE diadalával előzött és bennmaradt, a DEAC pedig play–outra kényszerül: az első párharcot az alapszakaszt sereghajtóként befejező Budafokkal vívják majd Neuwirth Bencéék.

A tények
Jászberényi KSE–DEAC U23 80–42 (21–11, 22–10, 22–13, 15–8)
DEAC: Varga S. 14, Várszegi 14/6, Neuwirth 6/6, Hegedüs 4, Czermann 1.
Csere: Bankó 3/3, Csizmadia -, Hibján -, Varga F. , Turán -, Bata -, Sólyom D.
Vezetőedző: Kádár Tamás
Másodedző: Kovács Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában