Kosárlabda

2024.04.15. 12:18

3x3 olimpiai selejtező: Ami nem jött össze Hongkongban, az még Debrecenben sikerülhet

Már csak egy esélye van a magyar női és férfi válogatottnak.

Tóth Huba Elemér

A magyar válogatott az utolsó esélyt Debrecenben ragadhatja meg

Forrás: MKOSZ

A Debrecenben zajló női kézilabda olimpiai selejtezőtorna hatalmas sikerrel zárult, ugyanis válogatottunk hibátlan teljesítménnyel kvalifikálta magát a 2024-es ötkarikás játékokra. 

Ezzel egy időben a női 3x3-as kosárlabda-válogatott Hongkongban küzdött meg a párizsi repülőjegyért – azonban ők nem jártak sikerrel.

Nem sok hiányzott a bravúrhoz

A Papp Dia, Szabó Fanni, Beatrice Mompremier, Böröndy Vivi összeállítású csapat a házigazdák ellen 21–7-es sikerrel kezdett, majd Lengyelország együttesét 16–12-re verte. Bár Egyiptom 20–17-re legyőzte nemzeti válogatottunkat, a magyar lányok így is csoportjuk élén végeztek.

A Földi Attila szövetségi kapitány és a cívisvárosi születésű Medgyessy Dóra másodedző által irányított alakulat az elődöntőben – Azerbajdzsán ellen nagyot küzdött, de végül 21–19-es vereséget szenvedett.

A kaukázusiak a fináléban a lengyeleket is megverték, így a tornagyőzelemnek és az olimpiai kvótának örülhettek. Az összesített versenyben Magyarországot még a hollandok előzték meg.

Debrecenből vezethet útjuk az olimpiára

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a japán Ucunomija városában lesz május 3–5. között, azonban honfitársaink távol maradnak ettől az eseménytől. 

Az olimpiára való kijutásra Debrecenben lesz utoljára lehetőség, a harmadik selejtezőtornát – a magyar nők mellett a férfi csapat részvételével – május 16-tól 19-ig rendezik. A cívisvárosi viadalról az első 3-3 együttes mehet majd az olimpiára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában