Futsal

2024.03.08. 20:45

A szűkös keret ellenére is bizakodva vághatnak neki a bajnokinak a DEAC női futsalosai

Haon.hu

Forrás: DEAC / Derencsényi István

Az alapszakasz utolsó hazai meccsén rangadó vár az éllovas DEAC női futsalcsapatára, hiszen vasárnap 17 órától a Tolnát fogadja a DESOK-ban. A debreceni játékosok bizakodva vághatnak neki a bajnokinak, hiszen ebben a szezonban már kétszer legyőzték Reveland Zoltán tanítványait – írja a klub közlésében.

– A tolnaiakkal az utóbbi időben mindig szoros mérkőzéseket vívunk, szerintem a hétvégén sem lesz ebből a szempontból változás – kezdte a beszélgetést Quirikó Vivien. – Sajnos a jelek szerint szűkös keret áll majd a rendelkezésemre, ettől függetlenül itthon akarjuk tartani a három pontot. Az sem mellékes, hogy egy diadallal nagy lépést tennénk az alapszakasz megnyerése felé. Biztos vagyok benne, hogy azok a játékosok, akik pályára lépnek, kettőzött erővel fognak hajtani. A visszatérő André Antónia ezen a héten már velünk edzett. Kell még idő, hogy felvegye a ritmust, ennek ellenére nem zárható ki, hogy játéklehetőséget kap. Fiatal tehetségünk, Rácz Alíz biztatóan mutatkozott be az NB I.-ben. Amennyiben jól alakul az összecsapás, van esély arra, hogy ismét pályára lépjen. Alíz egy alázatos futsalos, akinek főleg a védőmunkáját lehet kiemelni, de a technikai képzettségét sem érheti kritika. Ellenfelünk egyik húzóembere, Folk Zsuzsanna, aki már huszonegy gólt szerzett a bajnokság idei szezonjában. Mellette Koch Fruzsina és Krascsenics Petra egyaránt képes bármelyik gárda életét megnehezíteni, rájuk is figyelnünk kell – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

A címvédő debreceni alakulat dolgát megnehezítheti, hogy az utóbbi időben több ütközete is elmaradt, mivel az ellenfelek különböző okokra hivatkozva nem álltak ki.

– Ha minden igaz, bő egy hónap alatt mindössze két bajnokink volt, ezek közül az egyik, a Csepel elleni mérkőzés, amelyen 14-0-ra diadalmaskodtunk. Nyilván nem szerencsés ez a helyzet, de igyekszünk megbirkózni ezzel a problémával. A héten az edzéseken többet fókuszáltunk arra, hogy a taktikai elemeket felfrissítsük. Egyébként előállhat az, hogy az alapszakasz végén ugyanannyi pontunk lesz, mint a TFSE-nek, és ebben az esetben a gólkülönbség dönthet. Ebből akár rosszul is kijöhetünk, ugyanis a lemondott meccseket az MLSZ 3-0-s különbséggel írta nekünk jóvá – zárta mondandóját Quirikó Vivien.

Futsal NB I. 20. forduló

DEAC-2F-Bau Tolna-Mözs

2024. 03. 10. (vasárnap) 17.00, DESOK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában