Kézilabda

2024.03.22. 13:12

Petrus Mirtillék a BL-visszavágón is jó játékkal bűvölnék a Viperákat

A DVSC Schaeffler szombaton már a norvég Vipers Kristiansand otthonában lép pályára. Petrus Mirtill tisztában van azzal, hogy a nem ők a fő esélyesek, azonban hisz a továbbjutásban.

Tóth Huba Elemér

Petrus Mirtillék a Vipers elleni visszavágót egygólos hátrányból várhatják

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

Mint ismert a DVSC Schaeffler a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az utóbbi három év bajnoka, a norvég Vipers Kristiansand ellen ugyan négy góllal is vezetett, de végül 29–28-as vereséget szenvedett.

Mindent kihoztak magukból a debreceniek

A múlt héten vasárnap a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban rendezett találkozón Petrus Mirtill mindhárom lövéséből eredményes volt, és rendkívül jó játékkal hívta fel magára a figyelmet. – A szurkolók fergeteges hangulatot teremtettek, leírhatatlan érzés vett bennünket körül – emlékezett vissza Petrus Mirtill. – Bizonyítani akartuk, hogy az utóbbi évek legeredményesebb csapatával is felvesszük a versenyt. Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz meccs lesz, de a debreceni találkozón szerintem mindent kihoztunk magunkból. 

Közvetlenül az összecsapás lefújása után az érzelmeinken nehéz volt uralkodni, mert tényleg egy hajszál hiányzott a bravúrhoz. Azonban az öltözőnkből távozva arra gondoltunk, hogy még van hatvan percünk, és még semmi sem dőlt el

– hangoztatta a Haonnak a kézilabdázó.

20240317-DVSC-Vipers-kezi-Debrecen-KA_1
Az első, Vipers elleni meccsen Töpfner Alexandra, Petrus Mirtill, Planeta Szimonetta, Csernyánszki Liliána, Vámos Míra és Grosch Vivien is jól teljesített
Fotó: KISS ANNAMARIE/Napló-archív

A DVSC lendületben van

A cívisvárosiak szerdán a bajnokságban is pályára léptek Dunaújvárosban, ahol magabiztos, 38–28-as arányú sikert arattak, Petrus Mirtil azon a mérkőzésen egyszer volt eredményes. 

Célunk az volt, hogy elhozzuk a két pontot. Azért BL-ből hozott lendület sokat segített nekünk, véleményem szerint ennek köszönhetően is nyertünk tíz góllal

 – nyilatkozta a 71-es mezszámú szélső.

Petrus Mirtill szerint bármi kisülhet

A Vipers elleni visszavágót szombaton 18 órától rendezik Norvégiában, a találkozót a Sport1 tv élőben közvetíti.

 Petrus Mirtil arról is beszélt, hogy pénteken délelőtt még volt egy edzésük Debrecenben, majd már rögtön Kristiansand felé vették az irányt, ahol az összecsapást megelőzően még egy átmozgató tréningjük lesz majd.

Nyilván az első meccsen is voltak hibáink, de ha azokat a következő mérkőzésre kijavítjuk, még elégedettebbek lehetünk. Abban a tudatban vághatunk neki a visszavágónak, hogy még reális esélyünk van továbbjutni. Nagy a tét, de ezt próbáljuk kizárni, és csak élvezni szeretnénk a játékot

 – mondta Petrus Mirtill.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában