DVSC Schaeffler

2024.03.09. 16:39

DVSC Schaeffler: karnyújtásnyira volt az újabb bravúr és a döntő... – fotókkal

Nagyot küzdöttek a debreceniek, de ezúttal nem sikerült a bravúr. Vasárnap a bronzéremért játszhat a DVSC Schaeffler.

Molnár Szilárd

Kácsor Gréta akcióban a szombati meccsen – nagyot játszott a DVSC Schaeffler

Forrás: Török Attila / Nemzeti Sport

A szezon első érméért szállt harcba a DVSC Schaeffler, hiszen a hétvégén rendezik a Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntőjét Tatabányán. Ez már a negyedik összecsapása volt a két gárdának az idényben: kétszer nyertek a győriek, ám legutóbb, a Bajnokok Ligájában a Vasutas diadalmaskodott egy sokáig emlékezetes mérkőzésen.

A DVSC Schaeffler a Catherine Gabriel – Grosch Vivien, Planéta Szimonetta, Vámos Petra, Tamara Haggerty, Jovovics Jovana, Petrus Mirtill sorral kezdett.

Planéta egy átlövéssel adta meg az alaphangot, majd Haggerty volt eredményes beállóból, de a Győr villámgyorsan felzárkózott, ám Planéta óriási bombájának köszönhetően újra nálunk volt az előny. Sajnos ismét nem sokáig, mindössze egy peches vonalra lépés kellett hozzá, és fordítottak a kisalföldiek, először vezetve a meccsen. A kezdeti lendület után megtorpanni látszott a szép számú drukkere által elkísért DVSC Schaeffler, így háromra duzzasztották előnyüket a zöld-fehérek (13. perc, 5–8).

Szilágyi Zoltán vezetőedző elkezdte variálni az együttest, érkezett védekezésben a pénteken 2025-ig szerződést hosszabbító Hornyák Dóra, Füzi-Tóvizi Petra, az átlövőjátékot erősítendő pedig Kácsor Gréta, aki szép góllal mutatkozott be rögvest. Vámos Petra is szusszanhatott, helyette a fiatal Csernyánszki Liliána kapta meg a karmesteri pálcát. Ültek is a változatások, mert a 19. percben egyenlítettünk (10–10)!

Csere történt a kapuban is, Gabrijela Bartulovic állt a DVSC Schaeffler gólvonalára, mert újra elnyúlt a Győr.

Töpfner Alexandra kihagyta az első hetest, majd kétszer is parádézott a győriek kapusa, így nem sikerült a zárkózás. Sajnos Sandra Toft jó napot fogott ki, időnként pedig a mieink tették naggyá, így 16–12-es győri vezetésnél vonultak félidőre a csapatok. A játékkal nem volt baj, a helyzetkihasználás és a kapusteljesítmény okozta a különbséget.

Óriási szívvel játszott a DVSC Schaeffler

Fordulás után ismét agilisan kezdett a Loki, de az idő elteltével védekezésben egyre nehezebben tartották a mieink a lépést a győriek gyors játékosaival. Gabriel állt vissza a kapuba, de ez sem segített: öt gólra lépett el a kisalföldi alakulat (39. perc, 23–18). Szilágyi Zoltán időt kért, és a Vasutas támadásban átállt a 7 a 6 elleni játékra. Döcögött a támadójáték, ám ennek ellenére nem szakadt le a DVSC Schaeffler, meccsben tartották magukat a debreceni lányok. Mentek becsülettel a pofonért a mieink a győri falba, mindenki beleadott mindent, Gabriel teljesítménye is feljavult, és  a le is dolgozta hátrányát az 54. percre (27–27)!

Időt kértek a győriek, de mégis a mieink voltak eredményesek, Kácsor hetesével már mi vezettünk!

Vágni lehetett a feszültséget a pályán, győri vezetésnél fordultunk az utolsó fél percre. Időt kértek a mieink, mert a következő támadáson múlott minden, sajnos nem sikerült gólt szerezni, így 29–28-ra nyertek a kisalföldiek.

Ennek ellenére minden dicséretet megérdemelnek a lányok, akik vasárnap 15 órától a bronzérem megszerzésért lépnek pályára, méghozzá az FTC-től 29–25-re kikapó Mosonmagyaróvár ellen .

A tények
Török Bódog női Magyar Kupa, első elődöntő
GYŐRI AUDI ETO KC–DVSC SCHAEFFLER  29–28 (16–12)
Tatabánya 4000 néző. V: Hargitai, Markó
Győr: Toft – Győri-Lukács 1, Nze-Mnko 2, Brattset 6, , Haugsted 1, Kristinasen 5 (1), Szöllősi-Schatzl 1. Csere: Duijndam (kapus), Oftedal 6, De Paula 2, Blohm 2, Gros 2 (1) Fodor Cs., Hovden 1. Vezetődző: Ulrik Kirkely
DVSC: Gabriel – Grosch 1, Planéta 5, Vámos P.2 Haggerty 2, Jovovics 3, Petrus 1. Csere: Bartulovic (kapus) Töpfner 6 (5), Füzi-Tóvizi 3, Kácsor 4 (2), Csernyánszki 1, Vámos M., Szabó N., Johansson. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása: 7 perc: 4–3. 18. p.: 10–10. 23. p.: 13–10. 42. p.: 24–18. 51. p.: 26–24. 56. p.: 27–28.
Kiállítások: 4, illetve 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában