Vízilabda

2024.02.12. 13:34

Fekete Gergőék a franciák ellen játszanak a vb-negyeddöntőben

A magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai következőnek kedden ugranak medencébe.

Tóth Huba Elemér

Fekete Gergőt Debrecenben jól ismerik

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Hazánk férfi vízilabda válogatottja miután elsőként végzett csoportjában, kedden 17 órától a negyeddöntőben Franciaország ellen folytatja vb-szereplését. A magyar keret tagja a Debrecenben nevelkedett Fekete Gergő is, aki 23 éves kora ellenére Európa-bajnoksághoz hasonlóan most is a csapat nagy segítségére válik. A játékos ugyan eddig még csak két gólt szerzett, de emellett sok assziszttal szolgálta ki társait, és sokszor fontos pillanatban blokkolt.

Eddig minden jól alakult

Varga Zsolt együttese a katari világbajnokságon először simán hozta a papírformát, Románia legjobbjai ellen 15–8-as győzelmet aratott. Ezt követően a magyarok azokkal az olaszokkal néztek szembe, akiket a januári Eb-n a csoportkörben legyőztek, ám a bronzmeccsen kikaptak. Ezúttal annyira szoros volt a találkozó, hogy a felek mérkőzés végén is egálban (9–9) voltak, így ötméteresek következtek, ahol a mieink pontosabbnak bizonyultak. Magyarország aztán a kazahok kapuját rendesen kitömte gólokkal, a vége 28–1 lett, amely után biztossá vált, hogy csoportelső pólósainknak a nyolcaddöntőben nem kell medencébe ugraniuk, és így többet rápihenhetnek a következő találkozóra.

A franciák következnek

Miután Franciaország 11–8-ra legyőzte Ausztráliát, ezzel múlt vasárnap az is eldőlt, hogy a mieink ellenfele a francia csapat lesz a négybe kerülésért. A következő ellenfél a csoportjában Görögország mögött a második helyen végzett, a harmadik Kína az utolsó pedig Brazília lett.

A magyarok a franciákkal legutóbb január végén találkoztak egymással, akkor a mieink 14–10-re győzték le a nyugat-európaiakat. A nemzeti csaptunk ezúttal is esélyesebbnek számít, továbbjutás esetén pedig a szerb–horvát párharc győztesével meccselhet a fináléba kerülésért.

Vízilabda világbajnokság, Doha

Negyeddöntők:

Spanyolország–Montenegró

Görögország–Olaszország

Szerbia–Horvátország

Magyarország–Franciaország 

A magyar válogatott eredményei:

Magyarország–Románia 15–8 (5–2, 4–2, 2–3, 3–1)

Magyarország–Olaszország 9–9 (2–2, 2–2, 3–3, 2–2) – szétlövéssel 6–5

Magyarország–Kazahsztán 28–1 (8–0, 5–0, 8–0, 7–1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában