Vízilabda

2024.02.05. 21:23

A debreceni Fekete Gergő is bemutatkozott a dohai világbajnokságon

A DVSE egykori játékosa a románok hálóját is megzörgette.

Tóth Huba Elemér

Fekete Gergő a románok ellen is a válogatott segítségére vált

Fotó: Magyar Nemzet-archív

A magyar férfi vízilabda-válogatott a januári Európa-bajnokság után február 5-től már a dohai vb-n szerepel. Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a legutóbbi, fél évvel ezelőtt Fukuokában rendezett világeseményen nem talált legyőzőre a pólósok ezzel megszerezték Magyarország negyedik vb-aranyát. Az MTI beszámolója alapján azonban a címvédés bravúrral érne fel, hiszen a sportág történetében az eddigi húsz világbajnokságon mindössze kétszer volt címvédés: Jugoszlávia 1991-ben, Spanyolország pedig 2001-ben őrizte meg elsőségét.

A Debrecenben nevelkedő, egykori DVSE-játékos, Fekete Gergő ezúttal is ott van a válogatottban, és már rögtön a nyitómérkőzésen, Románia legjobbjai ellen is medencébe ugrott.

Nem sokáig kellett izgulni

A hétfő esti találkozó toronymagas esélyesei a magyarok voltak, a rivális 2013 után tért vissza a globális eseményre. A két csapat a vb-ken eddig hatszor találkozott egymással, a mieink eddig valamennyiszer diadalmaskodtak, legutóbb decemberben a Komjádi uszodában rendezett E.ON Kupán 15–8-ra nyertek.

Ahogyan az várható volt, a magyarok már gyakorlatilag az első félidőben eldöntötték a románok elleni mérkőzést. Kissé ugyan akadozott a játék, de a nemzeti alakulatunk Manhercz, Vámos és Zalánki vezérletével – a felek előző összecsapásához hasonlóan – 15–8-as arányú győzelmet aratott.

Fekete Gergő 36. alkalommal húzta magára a válogatott-sapkát. A Ferencváros jelenlegi sportolója rendkívül hasznosnak bizonyult, ugyanis rengeteg blokkal segített, és a harmadik negyedben pedig egy csodálatos centergólt is lőtt.

A folytatásról

Szerdán az Eb-bronzérmes Olaszország, pénteken pedig Kazahsztán lesz az ellenfél. A négyesből a csoportelső azonnal a negyeddöntőbe jut, míg a második és harmadik helyezett együtteseknek játszaniuk kell a nyolc közé kerülésért.

Dohai vízilabda-világbajnokság

D-csoport, 1. forduló

Magyarország–Románia 15–8 (5–2, 4–2, 2–3, 3–1)

Magyarország: Vogel – Fekete G. 1, Manhercz 2, Nagy Ádám 2, Kovács P., Vámos 3, Jansik Sz. 2. Csere: Bányai (kapus), Zaánki 3, Angyal 1, Német T. 1, Vigvári Vince, Tátrai. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt

Románia: Tic – Fulea 2, Georgescu 2, Prioteasa 1, Vancsik, Neamtu 1, Oanta. Csere: Dragusin (kapus), Lutescu 1, Colodrovschi 1, Tepelus, Belényesi, Vranceanu. Szövetségi kapitány: Bogdan Rath

Emberelőny-kihasználás: 8/3, ill. 4/1.

Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 3/1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában