Futsal

2024.02.06. 12:46

Tihanyi Csaba: Nem vitték túlzásba az ünneplést a srácok

A DEAC futsalcsapata az Újpest sikerének is köszönheti a felsőházas szereplést.

Haon.hu

A debreceniek trénere szerint profi mentalitás jellemzi együttesét

Forrás: DEAC-archív/Derencsényi István

A DEAC férfi futsalcsapata „érzelmi hullámvasútra váltott jegyet” pénteken. A játékosok előbb szomorkodhattak, hiszen a Haladás otthonában 2–1-re kikaptak. Aztán a csalódottságot felváltotta az öröm, ugyanis az Újpest két vállra fektette a Nyírbátort, így eldőlt, hogy Tihanyi Csaba legénysége a felsőházban szerepelhet. A vezetőedzővel az alapszakasz tanulságai mellett már az új célokról is beszélgetett a klub honlapja

Nem jött össze a bravúr a szombathelyi meccsen, ennek ellenére nem érhette kritika a fiúk teljesítményét. Hogy értékelnéd a látottakat? 

Meggyőzőbb teljesítményt nyújtott a Haladás, így nem érdemtelenül nyert, ettől függetlenül csalódott voltam a lefújás után. Szerintem nem sok hiányzott ahhoz, hogy jobb eredményt érjünk el. 

 

A vereség miatt az Újpest kezébe került a sorsotok. Szerencsére a lila-fehérek legyőzték a nyírbátoriakat, emiatt megőriztétek a hatodik helyet... 

A hazaút során nagyjából tíz telefonon nézték a srácok a mérkőzést. Bevallom, én nem figyeltem az eseményeket, mivel elég feszült voltam. Az idő múlásával egyre jobban alakultak nekünk a dolgok, ezzel párhuzamosan pedig fokozódott a hangulat. Miután kiderült, hogy nyertek az újpestiek, természetesen örömmámorban úsztunk, de hatalmas ünneplésre nem kell gondolni. A játékosaim kulturáltan szórakoztak, senki sem engedte el magát teljesen, ez is mutatja, milyen jó mentalitása van mindenkinek. 

 

Kétarcú csapat benyomását keltettük az alapszakaszban, mivel akadtak bravúrjaink, de bosszantó pontvesztéseket is feljegyezhettünk. Hogy látod? 

A szezon előtt a védekezésünket próbáltuk rendbe tenni. Szerencsére ez sikerült, hiszen a bajnokságban mi kaptuk a harmadik legkevesebb gólt. Támadásban akadtak gondjaink, de erre számítottam, hiszen nagyon eredményes játékosok távoztak tőlünk a nyáron. Összességében büszkék lehetünk a teljesítményünkre, egyik csapat sem mehetett biztosra ellenünk. Rögös út vezetett a felsőházig, de megdolgoztunk ezért, így megérdemelten jutottunk be a legjobb hatba. 

 

A bajnokság második szakaszában miben bízhatunk? 

Ezen még nem gondolkodtam, mivel még csak néhány napja ért véget az alapszakasz. Sűrű időszak jön, emiatt fontos lesz, hogy a sérülések elkerüljenek minket. Azt megígérhetem, hogy egyik összecsapáson sem fogunk fehér zászlót lobogtatva pályára lépni. Örömteli, hogy komolyabb teher már nem nehezedik ránk, ugyanis a kiesés rémétől nem kell tartanunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában