Labdarúgás

2024.01.09. 17:52

Korhut Mihály: Bolond, aki szereti a téli alapozást, de… - fotókkal

Már készül az NB III. tavaszi folytatására a DEAC labdarúgócsapata is.

Tóth Huba Elemér

Korhut Mihály számára ugyan nem esett jól az év első labdás edzése, de ennek ellenére rendesen odatette magát

Fotó: Czinege Melinda

A Debreceni Egyetem csapatának futballistái hétfőn a Nagyerdei Stadion oldalában található Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központban tesztekkel kezdtek, majd az állapotfelmérés után az erdőben futottak. Kedden a Dóczy utcai sportcampus műfüves pályáján pedig már a labdás edzéseket is elkezdték, melynek apropóján a Haon is meglátogatta a csapatot. A H szektor 64. részében Bényei Balázs már december közepén megjósolta, hogy bizonyára, mikor már ismét a csapattal készülnek, akkor köszönt be a csípős hideg. Ez be is teljesült, délelőtt 10 órakor -4 Celsius-fokban kezdődött a tréning, a fagy ellen ki sapkát, ki pedig csősálat viselt. 

A kellemetlen időjárás ellenére kimondottan jó volt hangulat, a játékosok a 70 perces átmozgatáson precízen végrehajtották a feladatokat. A csapatnál egyébként több új kiszemelt is feltűnt, a tervek szerint február elején lesz végleges a keret.

Már rég volt ilyen

Ott volt a pályán a tapasztalt Korhut Mihály is, aki az ezt megelőző hetekben Debrecenben töltötte a téli pihenő nagy részét, de családjával kis időre Erdélybe is ellátogatott. – Egy hónapnál is több szünetünk volt, rég fordult már elő, hogy egyhuzamban ennyi szabadnapom legyen – kezdte a 22-szeres magyar válogatott futballista. – A decemberi hónap nagyon tartalmasan telt, hisz a gyerekünkkel, Millával sokat játszottunk. Bár a feleségemnek, Beának ingatlanosként rengeteg munkája volt, de azért tudtunk kettesben pihenni is. Nagy élmény volt számomra, hogy Erdélyben még egy hagyományos disznóvágáson is jártunk, ám a karácsony és szilveszter is nagyszerűen telt – gondolt vissza.

Nem esett jól

Korhut Mihályéknak a bajnoki rajtra még március 3-ig várniuk kell, addig azonban a tervek szerint még 6 felkészülési mérkőzést játszanak.

 A 35 éves labdarúgó örül, hogy ismét találkozott a csapattársaival, hisz már hiányzott neki a közeg. Azonban egyénileg a szünet alatt is edzettek, így nem kezdték nulláról az alapozást. – Most bőven van időnk felkészülni a tavaszi szezonra, hiszen hét tréninggel teli hetünk is lesz, majd a nyolcadik héten már indul a bajnokság – folytatta a DEAC sportolója. 

Bolond, aki szereti a téli alapozást, de muszáj odatennünk magunkat ilyenkor is ahhoz, hogy aztán topformában legyünk. Mindennek van pozitív és negatív oldala, de tény, hogy ezekben a mínuszos időkben nem annyira kellemes edzeni.

– Ezen a héten még rövidebb tréningjeink vannak, futással és a labdatartás gyakorlásával hangolódunk a következő hetekre, melyek bizonyára fárasztóak lesznek – hangoztatta.

korhut-mihaly-deac-debrecen-labdarugas-edzes-hajdu-bihar-sport-haon
Korhut Mihály a megérdemelt pihenés után magához ragadta a labdát
Fotó: Czinege Melinda

Előrébb lépnének

Korhut Mihály szerint az ősz folyamán túl sok pontot hullajtottak. Reméli, hogy a csapat tavasszal már nagyobb arányban élni tud a helyzeteivel, és nem borul a papírforma győzelmük. – Mindenképpen javítanunk kell, az eddiginél több van az együttesben. A lehetőségeinkkel sajnos nagyon sokszor nem tudtunk élni, és sok gólt is kaptunk, van bennem hiányérzet. 

Egy profi futballista sose lehet elégedett a teljesítményével, mindig többre vágyik, így magamtól is még jobb teljesítményt várok.

 Vezetőedzőnk, Urbin Peti a szezon előtt mindenkit megkérdezett, hogy ki hány gólt vállal, és én akkor ötöt mondtam. Ebből már megvan kettő, de remélem összejön majd a kitűzött cél – zárta bizakodóan Korhut Mihály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában