Tenisz

2023.12.08. 09:44

Marozsán és Bondár az év teniszezője lett

A HSE kiválóságai fantasztikus eredményt értek el.

Haon.hu

Nagy sikert arattak a HSE sportolói

Forrás: Hungarian Tennis-archív

Döntött a Magyar Tenisz Szövetség elnöksége: 2023-ban a nőknél Bondár Anna, a férfiaknál Marozsán Fábián az év legjobb teniszezője – írta a Hungarian Tennis Facebook oldala. 

Davis-kupa csapattagunk a 173. helyen kezdte az évet, júniusban bekerült a top100-ba, most a 64. az ATP-rangsorban. 2023-ban két Challenger-trófeával lett gazdagabb. Legemlékezetesebb sikere Rómához és Sanghajhoz, két ATP Masters versenyhez köthető. Az olasz fővárosban, májusban, a selejtezőből indulva legyőzte Carlos Alcarazt (2.). A shanghai ATP 1000-es versenyen, októberben, negyeddöntőig menetelt, olyan játékosokat legyőzve, mint Casper Ruud (5.) és Alex de Minaur (11.). 

Billie Jean King-kupa válogatott játékosunk jelenleg a WTA-ranglista 117. helyén áll, idén egyéniben egy ITF (W60)-, párosban pedig egy ITF (W100)- és egy WTA (250)-tornagyőzelmet zsebelt be, emellett párosban a negyeddöntőig jutott a Roland Garroson, és egyéniben két WTA-elődöntőt játszott. A római 1000-es tornán két szettben nyert a top15-ös Karolina Pliskova ellen. 

Fábi első, Anna harmadik alkalommal lett az év játékosa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában