Kosárlabda

2023.12.18. 17:03

Fontos meccs előtt a DEAC kosárcsapata

A debrecenieknek saját kezében van a sorsuk.

Haon.hu

A debreceniek a győzelem reményében lépnek pályára

Forrás: DEAC-archív

Szerdán 18 órától az SZTE-Szedeák együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 13. fordulójában. Az összecsapást követően eldől, hogy részt vehet-e a Debreceni Egyetem a 2024-es Magyar Kupa küzdelmein – írta a deac.hu. 

Az elmúlt hetekben mindkét arcát megmutatta a DEAC kosárlabdacsapata, hiszen a bajnokesélyes Alba Fehérvár legyőzését követően szombaton alulmaradt a sereghajtó Budapesti Honvéd otthonában. Mócsán Bálinték három negyeden keresztül ugyan a fővárosban is jól tartották magukat, de a záró felvonásban rá sem lehetett ismerni az egy héttel korábban a fehérváriaknak az utolsó tíz percben harminc pontot dobó hajdúságiakra, melynek így egy kínos vereség lett a vége. – Az Alba elleni nagy győzelmet követően kiemeltem, hogy a jó játék mellett a legfontosabb az volt, hogy végig küzdöttünk, és egy percig sem adtuk fel. A Honvéd ellen csak harminc percig éreztem ezt a mentalitást, a negyedik negyedben viszont teljesen szétestünk fejben. Nem a vereség fájt a legjobban, hanem az, ahogyan elszenvedtük azt, továbbra is azt gondolom, hogy saját magunk legnagyobb ellenségei vagyunk – vélekedett az elmúlt hetek szerepléséről Andjelko Mandics. 

Motiváltak lesznek 

Négy nappal a budapesti összecsapás után hazai pályán javíthat a DEAC, hiszen szerdán 18 órától az SZTE-Szedeák látogat az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. A szezon előtt a szakemberek egyöntetűen a kiesés ellen harcoló csapatok közé sorolták a Tisza-partiakat, ám Nikola Lazics együttese rácáfolt a kételkedőkre, s több nagy bravúrt bemutatva eddig stabil tagjai a középmezőnynek. – Nincs sok időnk keseregni, hiszen a szerdai egy nagyon fontos mérkőzés számunkra, mivel ebben a fordulóban dől el a Magyar Kupa kvalifikáció. Ha nyerünk, akkor biztosan bejutunk, a képlet többi részével pedig nem szeretnénk foglalkozni, ha már a saját kezünkben van a sorsunk, akkor élni is akarunk vele. Bízom benne, hogy ez nem görcsössé fog tenni minket, inkább motiváló erőként hat majd ránk. Nehéz meccsre számítok, hiszen a Szegednek is ugyanannyira kell a siker, mint nekünk, de bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni az összecsapást. – zárta szavait a cívisvárosiak vezetőedzője. 

A képlet egyébként nem bonyolult, hiszen a jelenleg 6-6-os mérleggel álló DEAC biztosan kvalifikálja magát a Magyar kupára, ha legyőzi a Szegedet, míg egy vereség esetén is csak akkor maradnak le arról, ha az Oroszlány nyer Sopronban, és ezzel egyidőben a Körmend is legyőzi odahaza a Pécset. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában