Vármegyei foci

2023.12.13. 07:00

„Többször áztam el az elmúlt két hétben, mint legszebb egyetemi éveim alatt” - a „mennyei megyei” legjobb aranyköpései

Molnár Szilárd

A vármegyei foci egyik szépsége a kendőzetlen őszinteség

Forrás: Molnár Péter

Véget értek az idén már hivatalosan labdarúgó vármegyei első osztálynak nevezett „mennyei megyei” őszi küzdelmei, sőt, már a tavaszi fordulókból is játszottak le a csapatok, mielőtt hosszú téli szünetre vonultak mesterek és tanítványaik.

Portálunk lelkes olvasói már megszokhatták, hogy a küzdelemsorozat eseményeiről hétről hétre beszámoltunk: végeredményeket, jegyzőkönyveket közöltünk, illetve egy-egy emlékezetesebb momentummal igyekeztünk külön is foglalkozni.

A vármegyei bajnokság egyik szépsége, hogy a játékosok és az edzők is leginkább a játék szeretetéért fociznak, az itt kapott anyagi hozzájárulásból garantáltan nem vesz senki még egy járdaszigetet sem. Viszont épp ezért szinte senki nem fogja vissza magát, a meccseken remek beszólásokat lehet hallani mind a nézőtérről, mind a játékosoktól.

No meg az edzőktől, akik sokszor a nyilatkozataikban kendőzetlen őszinteséggel vezetik le a feszültséget, sok emlékezetes értékelést produkálva.

Nálunk pedig már hagyomány, hogy mindnyájunk szórakoztatására ezekből az aranyköpésekből kiválogatjuk, és csokorba szedjük a szerintünk legjobbakat.

Íme a 2023 legviccesebb edzői megnyilvánulásai az első osztályból:

Monostorpályi SE–Nagyrábé Petőfi SK 5–1 (0–0)
Bereczky Bence (Monostorpályi): Olyan volt ez a meccs, mint az a bizonyos első alkalom: kezdetnek tökéletes, de bízunk benne, hogy lesz még ennél sokkal jobb is.

varmegyei-elso-osztaly-labdarugas-foci-hajdu-bihar-haon-edzo-aranykopes
Bereczky Bence
Forrás: Czinege Melinda

Nagyrábé Petőfi SK–Egyeki SBSE 1–3 (0–2)
Bende Tibor (Nagyrábé): Sajnos nem tudtam, hogy a nézőtérről való bekiabálásért játékos kap piros lapot, de ez biztos a 2023-as szabálykönyvben van benne.

DEAC II.–Bestrong 0–0 (0–0)
Köstner Tamás (Bestrong): Minden tiszteletem a játékosoké, ebben a brutális melegben ilyen jó iramú találkozót játszottak. Most is ízlett a pizza, és a sör is csúszott!

Bestrong SC–Hajdúböszörményi TE 0–2 (0–0)
Köstner Tamás (Bestrong): Rém egyszerű játék ez a foci, több gólt kell szerezni, mint az ellenfél, és akkor jó vagy. Mi nem vagyunk jelenleg azok, ezt el kell ismerni.

varmegyei-elso-osztaly-labdarugas-foci-hajdu-bihar-haon-edzo-aranykopes
Bende Tibor
Forrás: Czinege Melinda

Egyeki SBSE–Aqua-General Hajdúszoboszló 0–6 (0–2)
Farkas Zoltán (Egyek): Finom volt a babgulyás, jó volt a pálya, meg szép volt az idő. Az ellenfél játékosai jól játszottak.

Balmazújvárosi FC–Bestrong SC 0–0 (0–0)
Köstner Tamás (Bestrong): Rengeteget kell rendelnünk abból a bizonyos kék tablettából, hogy orvosoljuk a támadójátékunk nem éppen potens voltát. Lehet valami a levegőben a lelátó felőli oldalon, mert ahogy tavaly is, úgy idén is mintha valami mágnes rángatta volna fel az asszisztens karját, és félő volt, hogy úgy marad.

varmegyei-elso-osztaly-labdarugas-foci-hajdu-bihar-haon-edzo-aranykopes
Szabó Lajos
Forrás: Molnár Péter

Hajdúnánás FK–Balmazújvárosi FC 3–0 (1–0)
Pintér István (Balmazújváros): Megbeszéltük a mérkőzés után, hogy a szerdán induló sportág választóra jelentkezünk, mert a labdarúgást mi nem tudjuk.

Hajdúnánás FK–Nagyrábé Petőfi SK 4–2 (3–0)
Daróczi Péter (Hajdúnánás): A mérkőzéssel kapcsolatban három pozitív dolgot tudok kiemelni: pizza, palacsinta, győzelem!

varmegyei-elso-osztaly-labdarugas-foci-hajdu-bihar-haon-edzo-aranykopes
Daróczi Péter
Forrás:  Kiss Annamarie

Bestrong SC–Monostorpályi SE 0–2 (0–1)
Köstner Tamás (Bestrong): Mindig meg kell találni a pozitívumot, ma a meccs utáni paprikás krumpli volt az.

Aqua-General Hajdúszoboszló–Bestrong SC 1–0 (1–0)
Köstner Tamás (Bestrong): Az első félidőben meg voltunk illetődve, mint a félénk kisfiú az első randin.

varmegyei-elso-osztaly-labdarugas-foci-hajdu-bihar-haon-edzo-aranykopes
Farkas Zoltán
Forrás: Molnár Péter

Bestrong SC–BUSE 1–6 (1–5)
Köstner Tamás (Bestrong): Igaz, kevesen laknak még Pallagon, de amilyen hullámvasutat láthatnak a mi pályánkon, a világ bármely pontjáról a csodájára járnának.

Hajdúnánás FK–Sárréti DSK 3–0 (1–0)
Szabó Lajos (Sárréti DSK): „Ideális” időjárási körülmények között harcoltunk a pályán, ami, ha nem ilyen minőségű, akkor közelebb áll a vízilabdához. Hajdu Zsolt egy becsúszás után majdnem megfulladt az esővízben! Még jó hogy tud úszni. Reméljük, jövő héten is végig esik az eső! Az utolsó mérkőzésünket úszódresszben játsszuk le. Szeretném felhívni a játékvezetők figyelmét, hogy a mezszámok a sapkán lesznek.

varmegyei-elso-osztaly-labdarugas-foci-hajdu-bihar-haon-edzo-aranykopes
Balról Köstner Tamás és Sáfár László Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló Képen: Köstner Tamás és Sáfár László, Bestrong SC edzői
Forrás: Czinege Melinda

Nagyrábé Petőfi SK–Monostorpályi SE 0–5 (0–2)
Bereczky Bence (Monostorpályi): Többször áztam el az elmúlt két hétben, mint legszebb egyetemi éveim alatt.

Monostorpályi SE–DEAC II. 3–2 (3–0)
Bereczky Bence (Monostorpályi): Oktatófilmnek indult, majdnem horrorfilm lett a végére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában