Labdarúgás

2023.12.01. 20:00

Gólesőt zúdítana szomszédjára a Loki

Szécsi Márkék Kisvárdáról is három ponttal szeretnének távozni.

Tóth Huba Elemér

Szécsi Márk újra százszázalékos állapotban futballozhat.

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata szombaton Kisvárdán folytatja idegenbeli túráját. A közel ötszáz kilométer ellenére már múlt héten is sokan elkísérték Zalaegerszegre a Lokit, de a szurkolók minden bizonnyal Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe is több százan látogatnak el.

A szomszédvári rangadót megelőzően Szécsi Márk nyilatkozott a Haonnak. A 29 éves játékos azt hangoztatta, hogy kisebb hullámvölgyet követően ismét magára talált a DVSC, és már a dobogó közelében vannak. Szerinte mindenképp pozitívum, hogy a Zalaegerszeg ellen a kapott gól után felálltak, és igazi csapatként működtek. – Egy térdsérülés miatt kellett kihagynom néhány mérkőzést, de most már százszázalékos állapotban vagyok. Örülök, hogy az előző találkozón ismét lehetőséget kaptam – mondta a támadó.

A szurkolóknak ismét bizonyítanának

A Loki következő ellenfele, a Kisvárda már a negyedik edzőjét fogyasztja az idényben – Feczkó Tamás eddig két bajnokin irányította a gárdát. Bár a szabolcsiak a 11. forduló óta folyamatosan a tabella utolsó helyén tanyáznak, múlt héten az MTK ellen nyertek. 

Szécsi Márk nehéz összecsapásra számít, de bízik benne, hogy a debreceni drukkereknek boldogságot okozhatnak. 

– Tudjuk, mi ellen küzdenek, de azt is, hogy nekünk mi a célunk. Kiélezett mérkőzésre számítok, de remélem elhozzuk a három pontot – fogalmazott.

A két piros-fehér alakulat utoljára augusztusban, a Nagyerdei Stadionban csapott össze egymással. A Lokinak akkor Alekszandrosz Kiziridisz szerzett vezetést, de a második félidő elején Vida Krisztofer egyenlített. Azonban az utolsó negyedóra már egyértelműen a debreceniek szája íze szerint alakult, és Dzsudzsák, Loncsar és Bódi góljaival pedig 4–1 lett a végeredmény. 

Fokozatosan építkezve

Szrdjan Blagojevics arról beszélt, a magyar bajnokságban bármi megtörténhet, és egyik ellenfelet sem becsülhetik le. – A várdaiaktól hasonló játékot várunk, mint amit az elmúlt két találkozójukon mutattak. Otthonukban kifejezetten motiváltan játszanak, küzdeni fognak, hogy elmozduljanak a kieső zónából. Természetesen mi is elszántak vagyunk, szeretnénk sikeresen zárni az idei esztendőt – hangoztatta a szakember.

dvsc-debrecen-debreceni-vsc-szecsi-mark-szrdjan-blagojevics-hajdu-bihar-sport-haon
Szrdjan Blagojevics 
Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

A DVSC trénere arról is szót ejtett, hogy a tabella nézegetése helyett csak a mindennapi munkára, az edzésekre, valamint az előttük álló mérkőzésre fókuszálnak. – Sokat elemeztük a szabolcsiak játékát, hogy tisztában legyünk az erősségeikkel és a lehetséges gyenge pontjaikkal is. Lépésről lépésre haladva a legjobb formánkat szeretnénk hozni. 

Ígérem, megteszünk mindent azért, hogy pontokkal térjünk haza

– zárta szavait Szrdjan Blagojevics.

A hajdúságiak a negyedik helyről várhatják a szombaton 19.30-kor kezdődő, Kisvárda elleni idegenbeli meccset. Azok, akik nem tudják a helyszínen megtekinteni a találkozót, az M4 Sport+ csatornán élőben követhetik az eseményeket.

Labdarúgó OTP Bank Liga, 15. forduló

szombat, 19.30, Várkerti Stadion: Kisvárda–DVSC

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában