Erősport

2023.11.07. 19:25

Erdei Szabina saját árnyékán átlépve nyerte meg a Mr. Olympiát

A debreceni erőemelő több mint negyven kilóval húzott többet a második helyezettnél.

Szabó Dóra

Erdei Szabina remek formában érkezett a versenyre

Forrás: Erdei Szabina-archív

Még áprilisban, az angliai BPF Nemzeti Bajnokságon váltotta meg repülőjegyét a Mr. Olympiára Erdei Szabina. A debreceni erőemelőnek már azzal egy álma vált valóra, hogy ott lehetett Orlandóban, az elért eredményével pedig végre átlépte a régóta üldözött, bűvös 200–as határt.

Az elmúlt hétvégén vett részt élete talán legfontosabb versenyén a többszörös világbajnok sportoló, aki 205 kilót húzva open kategóriában hozta el az aranyérmet.

Szabina már napokkal a verseny előtt megérkezett Amerikába, így az akklimatizációval nem volt gondja. Az elsők között érkezett meg a helyszínre is a viadal napján, semmit sem bízott a véletlenre. Ennek ellenére csak meg tudta kicsit tréfálni az élet.

erdei-szabina-mr-olympia-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-erosport
Nyakában az éremmel
Forrás: Erdei Szabina-archív

– Ahogy reggel megérkeztem a melegítőbe, rögtön ellenőriztem a kiírást, vagyis hogy melyik csoportba kerültem, és az a nap folyamán mikor következik. Az A–sok között szerepelt a nevem, elvileg minket tettek a sor végére. Ennek megfelelően időzítettem, épp elkezdtem volna melegíteni, mikor bevillant, hogy biztos ami biztos, rákérdezek, tuti mi leszünk–e az utolsók. Ekkor jött a fekete leves, kiderült, hogy nem, épp ellenkezőleg, mi kezdünk.

Mindez azt jelentette, hogy másfél óra helyett fél órám volt a bemelegítésre. Nyilván nagyon megdöbbentem, ugyanakkor annak örültem, hogy legalább volt egy ilyen gondolatom, és reagáltam.

Olyan gyorsan zajlott onnantól minden, hogy fel sem fogtam – emlékezett vissza Erdei Szabina, akinek 67 és fél kiló alatt kellett mérlegelnie. – A testsúlyra vonatkozó tervem ismételten túltoltam, sikerült 2 kg–mal a megengedett alatt mérlegelni. Ez igazából ha nem vesz el az erőből, csak jó, mert emelheti a pontszámot – ecsetelte, majd kiderült, sikerként éli meg, hogy már nem 200–as húzó.

erdei-szabina-mr-olympia-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-erosport
Az érem
Forrás: Erdei Szabina-archív

Nagyon boldog

– Az első fogásom volt a 200, míg a másodikra 205–öt húztam. A harmadik fogasom azonban nem sikerült: 207.5–öt kértem be, de sajnos ez most nem jött össze. Az eredeti célom a 210 lett volna harmadikra, ám minden tervem felülírta a kiírásnál történt kavarodás. A lényeg, hogy nyertem, enyém az első hely!

Hihetetlen, hogy Amerikában, a profik között, open kategóriában sikerült elhoznom az aranyat.

Nagyon boldog vagyok, és elégedett az elért eredménnyel – fogalmazott Szabina, aki több mint negyven kilóval előzte meg a másodikat.

erdei-szabina-mr-olympia-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-erosport
Erdei Szabina
Forrás: Erdei Szabina-archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában