Kézilabda

2023.11.27. 09:20

Javítottak a magyar kézisek

A DVSC Schaeffler játékosai remekül szerepeltek a meccsen.

Haon.hu

Jól sikerült a lányok világbajnoki főpróbája

Forrás: DVSC Schaeffler-archív

A szombati vereség után, vasárnap Almeóban legyőzte Hollandiát a magyar válogatott, így jól sikerült a vb-főpróba. Füzi-Tóvizi-Petra, Töpfner Alexandra, Vámos Petra és hazai oldalon Tamara Haggerty is betalált – írta a klub honlapja. 

Hollandia kezdett jobban, s az első negyedórában rendre vezetett a hazai együttes. Amikor a 16. perc elején átvettük a vezetést (8–9), nem gondoltuk, hogy majd fél órán keresztül meg is tartjuk azt. Sőt, el is lépett a magyar válogatott, de felzárkózott a 2019-es világbajnok. A hazaiak a 45 percben vezettek újra (26–25), de ezúttal nem tudtak komolyabb előnyt kiépíteni, s bár többnyire ők jártak előrébb egy góllal, felváltva vezettek a csapatok, majd az utolsó másfél percen 31–33 állt az eredményjelzőn. Még egy gólváltás benne volt a meccsben, így a világbajnokság előtti utolsó tesztmeccsét megnyerte a magyar női válogatott. 

A tények: 

Hollandia–Magyarország 32–34 (16–19) 

Almeo, 1500 néző. V: Weijmans, Wolbertus (hollandok) 

Magyarország: Szemerey – Győri-Lukács 5, Papp N. 2, Vámos P. 2, Pásztor N. 5, Kuczora 4 (1), Szöllősi-Schatzl. Csere: Bordás, Füzi-Tóvizi 2, Juhász G. 5, Debreczeni-Klivinyi 3, Simon P.2, Márton G 3, Töpfner 1 (1). 

Kiállítások: 6, ill. 4 perc 

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában