Jégkorong

2023.11.19. 21:05

Sikerélmény a hét utolsó napján

A DEAC jól hokizva, öt gólt ütve verte az UTE alakulatát hazai pályán.

Haon.hu

Szép győzelmet aratott a fekete mezes DEAC

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni Jégcsarnok adott otthont az újpestiek vendégjátékának, a jégkorong Erste Liga utolsó helyén álló egyetemistáknak úgy kellett már pénteki, FEHA19 elleni vereség után a siker, mint egy falat kenyér. Szerencsére, itthon is maradtak a pontok.

Az összecsapás előtt a már két szívimplantáción átesett Csire Zsuzsi dobta be a korongot, akinek régi vágya volt eljutni egy jégkorongmérkőzésre.

Szmirnové volt az első lövés a találkozón, amit Sági Máté hárított. Nem sokat késett a fővárosiak válasza, Szeles Martinnak kellett résen lennie és védenie a korongot, ezt követően Mihalik András tört kapura, de a lövés pillanatában szerelték. Az Újpest emberelőnybe került a harmad közepén, ám nem lehetett panaszunk a házigazdák védekezésre, s ha mégis eljutottak a kapuig a lilák, Szeles a helyén volt. Továbbra is az UTE volt veszélyesebb, ellentámadásai sokszor késztették bravúrra a hajdúsági cerberust, aki remekül állta a sarat. A játékrész utolsó öt percében mindkét gárda előtt alakultak ki lehetőségek, kiegyenlítettebbé vált a meccs.

A csattanót Mihail Bucskin szolgáltatta, egy perccel a vége előtt megszerezte a vezetést!

Tiala lökete vezette fel a második etapot, Szeles Martin ismét a helyzet magaslatán volt és ártalmatlanított a lövést. Az Újpest nagy erőket mozgatott meg az egyenlítésért, a DEAC azonban bírta a tempót. Sajnos a finn Tiala 14 perccel a harmad vége előtt megcsinált egy szép visszacselt, majd bebombázta az egyenlítést jelentő gólt a Debreceni EAC kapujába. Nem sokkal később Novotny lőtt centikkel a kapu mellé. Fokozta a nyomást az ellenfél, Szelesnek észnél kellett lennie, majd Tiala magasra emelt botja miatt érvénytelenítették a vendégek második gólját. A végefelé ismét emberelőnybe kerültünk, s újra Bucskin volt a gólszerző! Ezt követően Mingazov tört előre, védett Sági, majd eltaláltuk a kapuvasat, kétszer is. Már csak bő két perc volt a szünetig, amikor Bucskin lökete Mark Szmirnovról a hálóba pattant, 3–1!

Ordító ziccer maradt ki

Az utolsó játékrészt egy Mihail Bucskin-lövés indította, amelyet Sági Máté védett. Nagy tempóban kezdődött ez a húsz perc, Jeliszenko bombáját is hatástalanítania kellett az újpesti cerberusnak, majd Szeles mutatta meg, hogy ő is tud védeni. Jeliszenko akkora ziccert hagyott ki, amilyet ritkán látni, Sági hatalmasat védett! Tizenkét perccel a vége előtt újfent Szeles Martin védett óriásit, egyre közelebb kerültünk a három pont megszerzéséhez.

Okosan játszott a DEAC, a hazaiak nagyon fegyelmezetten küzdöttek a győzelemért.

Sajnos tíz perccel a vége előtt Benk kihasználta az emberelőnyüket, közelebb férkőzött az UTE. Nem sok volt már hátra, amikor Rétfalvi bevágta a negyedik DEAC-gólt is, erre az újpesti kapust levitte a szakmai stáb. A legvégén Mingazov emelt az üres kapuba, végképp eldöntve a pontok sorsát – tudósított az egyetemista klub honlapja.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–UTE 5–2 (1–0, 2–1, 2–1)
Gól: Bucskin (2), Szmirnov, Rétfalvi, Mingazov, illetve Tiala, Benk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában