Jótékonyság

2023.11.30. 17:22

Csire Zsuzsi ügye mellé álltak a DVSC kézicsapatának támogatói

A Loki szponzorai magánemberként ajánlottak fel több mint két és fél millió forint pénzadományt.

Haon.hu

Csira Zsuzsi a DVSC Schaeffler támogatóival

Fotó: DVSC Kézilabda

Bizonyára sokan ismerik a debreceni Csire Zsuzsi történetét. A 21 éves debreceni lány tíz esztendős korában átesett egy vírusos eredetű szívizomgyulladáson, s bár az elmúlt 10 évben két szívátültetése is volt, nemrégiben azt közölték vele az orvosok, hogy az új szívénél is beindult a kilökődési reakció és harmadik átültetésre már nincs lehetősége, így gyakorlatilag menthetetlen. Maximum 1-2 évet jósolnak neki. 

A lány úgy döntött, nem szomorkodik, inkább összeírt egy bakancslistát arról, hogy mit szeretne még életében elérni, megtapasztalni.

Amikor a történet a DVSC Schaeffler támogatóinak fülébe jutott, egy emberként álltak Csire Zsuzsi ügye mellé - áll a klub honlapján. Úgy döntöttek, hogy magánemberként, darabonként 100.000 forintért megvásárolják a csapat, Brest Bretagne elleni győztes meccsen viselt rózsaszín mezeit és az összegyűlt összeget átadják Zsuzsinak. Az eredetileg 16 darabból álló garnitúra kevésnek bizonyult, hiszen összesen 27-en jelentkeztek, hogy támogatják a nemes ügyet. 

A 2.700.000 forintot ma délelőtt adták át támogatóink Zsuzsinak és édesanyjának, aki elővigyázatosságból mindenhová elkíséri őt.

 A rövid beszélgetés során kiderült, egyáltalán nem adják fel a reményt, hanem küzdenek azért, hogy minél tovább élhessen az életvidám fiatal lány. Az összeg jó helyre került, mert mint kiderült, édesanyja egyedül neveli Zsuzsit és a kezelésnek is vannak költségei.

A 21 éves lány bakancslistája itt olvasható, kérik, aki tud, segítsen neki a megvalósításában.

Az adományozásban résztvevő magánemberek: Bács Zoltán, Berettyán Péter, Borbély Ferenc, Bristyán Csaba, Dankó Áron, Felföldi József, Fülep Zsolt, Galoff Robin, Gyöngyösi Imre, Havasi Gábor, Hubay Zoltán, Juhász Csaba, Katona Zoltán, Keczeli Csaba, Kolozsvári Csaba, Lente Gábor, Marsi Ferenc, Nagy Attila, Nagy Nándor, Nagy Sándor, Orbán Károly, Stefkovics Márk, Szabó Péter, Tarsoly Attila, Tóth József, Zuber Gyula, Ábrók Zsolt

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában