Target Sprint Országos Bajnokság

2023.10.11. 13:39

Öt éremmel tértek haza a debreceni lövészsuli fiatal tehetségei a bajnokságról

Haon.hu

Forrás: Vona Lilla-archív

A Miskolci Atlétikai Centrum adott otthont október 7-én az MSSZ Target Sprint Országos Bajnokságnak, amelyen a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület három sportolója indult  tudatta az egyesület közlésében.

A target sprint 1200 méter futásból és 10 méterre lévő, 64 mm átmérőjű bukócélok leküzdéséből álló komplex, nagy állóképességet és pontos lőkészséget igénylő versenyszám. A sportlövészeknek az 1200 métert 3×400 méteres résztávokban kell teljesíteniük, miközben körönként 5-5 bukócélt küzdenek le. A versenyzőknek nem kell a hátukra venni a légpuskájukat a futás ideje alatt, azt a lőállásokban hagyják.

A serdülő lányok vegyes kategóriájában (nyílt irányzékú légpuska és légpisztoly) Hudra Bianka állhatott a dobogó legmagasabb fokára, légpuskás versenyszámban második helyen zárt, míg a légpisztolyosok versenyében bronzérmet nyert. A serdülő fiúk korcsoportjában Parádi Kenéz Máté légpisztolyos versenyszámban aranyérmet nyert, míg a légpuskás versenyszámban a második helyen zárt. A vegyes versenyben is erős teljesítményt nyújtott, végül negyedikként végzett.

Deák Kevin ifjúsági és junior korosztályban mérettette meg magát légpisztolyos versenyszámban, mindkétszer negyedik helyen zárva a versenyt.

– Sportolóink az elmúlt hónapokban rendkívüli erőfeszítéseket tettek a versenyre való felkészülés érdekében, az elért eredmények tükrözik munkájuk minőségét és elhivatottságukat. Külön kiemelném Horváth Andrást, aki hetente többször, kiemelten foglalkozott a fiatalokkal, hogy a target sprint versenyre a legjobb formában legyenek. Bízunk benne, hogy a versenyzőink a továbbiakban is hasonló sikereket érnek el, és a szakág iránti érdeklődők száma növekedik majd – értékelte az országos bajnokságot Pető László, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában