Futsal

2023.10.26. 14:38

Ünnepi rangadót vív az MVFC

Trencsényi János együttese amennyiben legyőzi a Nyíregyházát, fellép a dobogóra.

Molnár Szilárd

Trencsényi János

Forrás: Czinege Melinda

Az MVFC Berettyóújfalu a Nyíregyházát fogadja a férfi futsal NB I. 10. fordulójában pénteken 18.30-tól.

Igazi rangadót láthatnak majd a kilátogató nézők, hiszen az eddigi eredmények szerint két dobogóesélyes gárda csap majd össze a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

Jelenleg mindkét gárda 17-17 ponttal áll a bajnokságban, a tabella harmadik szabolcsiak csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a Mezei-Vill-t. A Nyíregyháza remek formában van, legutóbbi négy bajnokiját – megnyerte, így nehéz összecsapás várható – így látja ezt Trencsényi János, a Berettyó vezetőedzője.

Feltörekvő ellenfél

– Következő ellenfelünk egy feltörekvő csapat, tavaly jutottak fel az NB I.-be, de sok pénzük van, és fejlesztenek, mert fejlődni akarnak – hívta fel a figyelmet a szakember. – A feljutás után nem a túlélésre mentek, hanem meghatározó klubbá akarnak válni az élvonalban. Ez látszik is a mostani teljesítményükön, például megverték a Haladást hazai pályán. Van két jó soruk, jó formában vannak, biztos, hogy kiélezett meccs lesz.

A vezetőedzőjüket, Lovas Norbertet nem kell bemutatni a vármegyei futsalszurkolóknak. ”Száz évig” volt csapattársam, a válogatottban is szobatársak voltunk mindig, ez is ad egy külön pikantériát a mérkőzésnek.

Egyik meghatározó játékosuk a válogatott Dávid Richárd, aki korábban ugyancsak volt az MVFC játékosa – ecsetelte.

Kiélezett lesz

A Berettyóújfalu egyre javuló formát mutat, legutóbbi négy bajnokijukon veretlenek maradtak Rábl Jánosék.

A gárda kereteit elnézve a nevek és a hazai pálya miatt az MVFC számít a rangadó esélyesének, amely a 650. meccse lesz a piros mezeseknek, tehát ünnepi összecsapás lesz a pénteki.

– Egyre jobbak vagyunk, legutóbb a Kecskemét ellen már azt a csapatot láttam, amit eddig is szerettem volna, még ha eredménnyel nem is párosult – emelte ki Trencsényi. – A rutin és a minőség talán még egy hajszállal mellettünk szól, de tényleg kiélezett csata várható. Fontos, hogy hazai pályán játszunk, bízom benne, hogy sokan kijönnek a meccsre, jó hangulat lesz, és ez fogja majd a különbséget odatenni a két csapat közé.

Mentálisan feljövőben vagyunk, nincs sérültünk, remélem nem is lesz már péntekig.

Mateus is egészséges, úgyhogy bízom benne, hogy nyerni fogunk, de mondom, egy jó formában lévő Nyíregyházával játszunk – hangsúlyozta elismerve, van mit javítani az MVFC idei felemás mérlegén. – Inkább mínuszos az a mérleg, ha úgy nézem. A Hali ellen hazai pályán azért ki lehet kapni, Veszprémben idegenben ki lehet kapni, Kecskeméten idegenben, ha úgy van, lehet ikszelni, de több már nem fér bele. Tehát nagyon fontos meccs lesz ez nekünk, szükségünk van a három pontra, mert ha ott akarunk lenni az élmezőnyben, akkor most már nyernünk kell egy ilyen rangadót – adta ki a jelszót Trencsényi János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában