DVSC

2023.10.01. 09:25

Szrdjan Blagojevics: „Ha elmondanám a véleményem a kiállításról, eltiltanának”

A DVSC nagyot küzdött emberhátrányba, de végül pont nélkül maradt.

Orosz Krisztofer

A szerb mester rendkívül büszke csapatára

Forrás: Napló-archív

A DVSC az Újpesttel találkozott az OTP Bank Liga 8. fordulójában szombaton. Az előzetes várakozások szerint parázs ütközetre lehetett számítani, ám arra azonban vélhetően kevesen gondoltak, hogy a Loki már a 15. percben megfogyatkozik. Dusan Lagator kiállításával nehéz helyzetbe került a Vasutas, de Kusnyir Erik révén a 74. percen előnyhöz jutott. Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen Mörschell duplázni tudott és az UTE 2–1-re megnyerte a meccset. 

Próbáltak váltani 

A lefújást követően a DVSC trénere, Szrdjan Blagojevics hangsúlyozta, ha elmondaná véleményét a kiállításról, valószínűleg eltiltanák. – Nagyon nehéz beszélni az összecsapásról. Néhány nap telt el a Paks elleni vereség után, nehéz dolgunk volt az Újpest ellen. Mindent beleadtunk, amit csak tudtunk. 

Nagyon sajnálom a srácokat, hiszen többet érdemeltek volna. Egyszerűen nem láttam, hogy gólt kaphatnánk, annyira jól játszottunk. Két pontrúgásból azonban mégis betalált az ellenfél, végig kellett volna koncentrálnunk. A kiállításra úgy próbáltunk reagálni, hogy Loncsart visszább állítottuk a védelembe, Szécsit pedig a középpályára.

Sztefan megoldotta, de rengeteg energiát veszített. Zártan próbáltunk védekezni, megvoltak a ziccereink, de nem sikerült itthon tartani a három pontot – mondta a szerb mester, aki kiemelte: nagyon büszke játékosaira, hiszen emberhátrányban is bebizonyították, van karaktere a csapatnak. 

Kihagyott a koncentráció 

A találkozón végig robotoló és gólt is szerző Kusnyir Erik a Haonnak úgy fogalmazott, nincs más választásuk, dolgozni kell tovább. – Sajnos ez egy olyan mérkőzés volt, hogy muszáj volt bekkelni. A kiállítás után visszaálltunk, kontrákra játszottunk, nem is nagyon volt más választásunk. 

Voltak lehetőségeink, egyet sikerült gólra váltanunk, de az kevésnek bizonyult a pontszerzéshez. Szögletből kaptunk két gólt, ez ilyenkor nagyon bosszantó.

Az utolsó percekben kihagyott a koncentrációnk is, valamint szerencsénk sem volt – mondta a jobbhátvéd, aki szerint a csapat minden tagja beleadott mindent a rangadóba, de ez pontokban nem mutatkozott meg. 

Kusnyir Erik szerint nehéz sorozat vár az együttesre, de először a Ferencváros elleni találkozóra fókuszálnak. A futballista kiemelte, össze kell szedni magukat, s mindent meg kell tanni annak érdekében, hogy jó eredménnyel térhessenek haza a Groupama Arénából. 

A tények: 

OTP Bank Liga 8. forduló 

DVSC–Újpest 1–2 (0–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6645 néző. Vezette: Bogár.

DVSC: Megyeri–Kusnyír, Romancsuk, Lagator, Ferenczi–Loncsar, Ojediran–Kiziridisz (Bévárdi 71.), Dzsudzsák (Bárány 71.), Bódi (Domingues 62.)–Szécsi Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Újpest: Banai–Kastrati, Fehér, Jürgens (Ambrose 46.), Puljevics–Onovo, Hall–Kiss (Ganea 77.), Tajti, Csoboth (Simon 60.)–Ljujic (Mack 1. (Mörschel 60.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gól: Kusnyír 1–0 (74. perc), Mörschell (81. perc), Mörschell 1–2 (88. perc).

Kiállítva: Lagator (15.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában