Kosárlabda

2023.10.10. 13:43

Nehéz feladat előtt a DEAC kosarasai

Andjelko Mandics legénysége még sosem győzött a Szolnok otthonában.

Haon.hu

Biztosan nem lesz egyszerű dolga a debrecenieknek

Forrás: Napló-archív

Csütörtökön a Szolnoki Olajbányász együtteséhez látogat a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 3. fordulójában. A 18 órától kezdődő összecsapáson várhatóan nem lesz könnyű dolga Andjelko Mandics együttesének, hiszen a Tisza-partiak eddig mindkét bajnokijukat megnyerték a 2023-24-es szezonban – írta a deac.hu. 

Az első két fordulóban mindkét arcát megmutatta a Debreceni Egyetem alakulata, hiszen az Oroszlány elleni kiábrándító szezonnyitót követően a régóta mumusnak számító Kecskemét gárdáját fektették kétvállra. A hajdúságiak érezhetően jóval koncentráltabban játszottak a hírös városiak ellen, de ami talán még fontosabb, hogy az első fordulóban tapasztalható egyénieskedést valódi csapatjáték váltotta fel. – Az első fordulóban őszintén szólva borzasztóan kosárlabdáztunk, de a legutóbb már egy sokkal pozitívabb csapat benyomását keltettük. Támadó és védő oldalon is sokkal jobban festettünk, végig kontrolláltuk a mérkőzést, az eredményes csapatjátéknak köszönhetően sikerült is nyernünk. Egyértelműen a folytatásban is abban a stílusban és hozzáállással kell majd játszanunk, ahogyan azt tettük a Kecskemét ellen. – vélekedett az eddigiekről Djordje Drenovac. 

Még nyeretlenek 

A DEAC eddig kilenc alkalommal vendégeskedett a Tiszaligetben, de még egyszer sem sikerült győzelemmel távozniuk, így – az újonc NKA Univesitas Pécset leszámítva – az Olajbányász az utolsó csapat az élvonalban, akinek az otthonából még nem hozták el egyszer sem a bajnoki pontokat. A piros-feketék ráadásul az elmúlt évekhez hasonlóan az idei kiírásban is nagyon erősnek tűnnek, a nyári játékosmozgások ellenére is két győzelemmel rajtoltak, hiszen a Paks legyőzése után egy szinte tökéletes utolsó negyeddel végül Sopronban is nyerni tudtak. – A Szolnok tradicionálisan nagyon erős csapat odahaza, meglátásom szerint idén sem fognak túl sokan nyerni náluk. Gyorsan és fizikálisan játszanak, így ebben a tekintetben mindenképp fel kell vennünk a kesztyűt. Az első két meccsen sok labdát adtunk el, ez csütörtökön biztosan nem fog beleférni, meg kell becsülnünk a labdabirtoklásainkat, és nem szabad hagyni, hogy átrohanjanak rajtunk, ez lehet az egyik kulcsa az eredményes szereplésnek – mondta a csütörtöki ellenfélről a szerb kiscsatár. 

A két együttes egyébként a felkészülés során már találkozott egymással nemrégiben, s bár mindkét oldalon voltak hiányzók, bizakodásra adhat okot, hogy a Szolnok végül csak hosszabbítás után tudott diadalmaskodni. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában