Kosárlabda

2023.10.04. 12:49

Visszatalálnának a helyes útra a kosarasok

Az első fordulóban elszenvedett váratlan vereség után újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata. A pénteken 18 órakor kezdő összecsapáson a nyitófordulóban a Sopront legyőző Kecskemét lesz a hajdúságiak ellenfele az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Haon.hu

Neuwirth Bence szerint mentálisan is rendben kell lenniük

Forrás: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

Lehangolóan kezdte a 2023/24-es kiírást a Debreceni Egyetem alakulta, hiszen az Alba Fehérvár elleni több, mint bíztató főpróbát követően 21 pontos vereséget szenvedett hazai pályán az Oroszlánytól. Sok ideje nem maradt a szomorkodásra a cívisvárosiaknak, hiszen október első péntekjén a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét látogat a Nagyerdőre – írják a klubhonlapon.

– Nem így szerettük volna kezdeni a szezont, nagyon csalódottak vagyunk az első fordulóban történtek miatt. Visszanéztük és kielemeztük a meccset, görcsösen és pontatlanul játszottunk, és sok volt az egyénieskedés is, az extra passzok helyett inkább a nehéz befejezéseket választottuk. A védekezésünk az utolsó negyedig azt gondolom, hogy rendben volt, de a támadó oldalon ennél jóval hatékonyabb csapatjáték kell. Sokkal több van bennünk, mint amit a múlt héten nyújtottunk, hiszek benne, hogy csapatként túl tudunk lendülni a nehézségeken – vélekedett az OSE elleni vereségről Neuwirth Bence

Gyorsítani a játékot

A DEAC az előszezonban már találkozott a Kecskeméttel a nyíregyházi Sitku Ernő Emléktorna elődöntőjében, ahol egy kitűnő hajrának köszönhetően 84–82 arányban legyőzték a hírös városiakat. A pénteki összecsapást mégis a vendégek várhatják inkább bizakodva, hiszen a debreceniekkel ellentétben ők sikerrel vették a szezonnyitót, köszönhetően a Sopron elleni hárompontos hazai győzelmüknek.

– A Kecskemét egy nagyon kellemetlen ellenfél, az évek óta együtt játszó mag mellé jól erősítettek a nyáron. A felkészülés során már sikerült legyőznünk őket, de túl sokat ez nem jelent, egy teljesen más mérkőzésre számítok pénteken. 

Tudjuk, hogy gyorsítanunk kell a játékot, nem szabad, hogy az ő ritmusuk érvényesüljön, de szerintem a legfontosabb most az, hogy mentálisan rendben legyünk, és visszataláljunk a helyes útra.

Biztosan nehéz meccs lesz, de ha a saját dolgainkat pontosítani tudjuk, a hozzáállásunk és a koncentrációnk pedig rendben lesz, akkor kijavíthatjuk a múlt heti botlást – zárta szavait bizakodva a DEAC fiatal bedobója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában