Labdarúgás

2023.10.17. 10:35

A fejlődés szempontjából fontos volt a Bozsik

A DEAC fiataljai komoly erőpróbákon vettek részt.

Haon.hu

A debreceni fiatalok újabb remek tornán vannak túl

Forrás: DEAC-archív

Szabó János, Rőth András és Molnár Bálint tanítványai Kisvárdán zárták a hetet, és mérték össze erejüket a házigazdák mellett a DVSC LA, a DVTK és a Nyíregyháza korosztályos csapataival – írta a deac.hu. 

Hasznos volt 

– Ismét egy hasznos tornán vagyunk túl, jó mérkőzéseket játszottunk akadémiai szintű ellenfeleinkkel. A Diósgyőr ellen eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották a srácok, teljesen megérdemelten nyertük meg a párharcot. A Kisvárdával ki-ki meccset vívtunk, kiemelném Koós Domonkost, aki vészkapusként állt a vonalon, neki köszönhető, hogy döntetlenre hoztuk a meccset.

 A DVSC egész más szintet képviselt, azért voltak periódusok, mikor közelebb kerülhettünk volna hozzájuk. Végül a Nyíregyháza ellen jó játékkal tudtuk második győzelmünket megszerezni. 

Elégedett vagyok a gyerekekkel, passzjátékunk teljesen rendben volt, a védekezés terén és a párharcok megnyerésében kell még előre lépnünk. Külön kiemelném Bán Gergelyt, aki magas színvonalon futballozott a tornán – értékelt Molnár Bálint, az U9-esek vezetőedzője. 

Profi mentalitás 

– Foghíjasabb kerettel vágtunk neki a mostani tornának és az eredményeket tekintve nem ez volt a legsikeresebb szereplésünk, de a gyerekek hozzáállására nem lehetett panaszom a mai napon. 

A DVTK és DVSC elleni mérkőzéseken játékban ismét felvettük a versenyt, a másik két találkozón viszont több játékelemben is fölénk tudtak kerekedni az ellenfeleink. A labdakihozatalaink még mindig nagyon esetlegesek, ezekben a játékhelyzetekben most a szokásosnál is több technikai hibát vétettünk. 

Az általam kért alapelvek alkalmazását nézve nagyon vegyes a kép, de türelmesnek kell lenni az előrelépés szempontjából – foglalta össze a látottakat az U10-esek mestere, Rőth András. 

Még fejlődni kell 

– Szeretném megdicsérni a gyerekeket, hogy ebben az esős időben ilyen tisztességgel végig játszották a mai napot. Az alapelveket egyre többször és egyre gyorsabban hajtják végre a játékosok anélkül, hogy szólnék. 

Számomra ez azt jelenti, hogy értő tudás van a cselekvések mögött.

Viszont sok hiba volt a technikai elemek kivitelezésében, főleg védekezésben. Egyéni és csoport szinten is fejlődni kell a labdaszerzés fázisban. A sok kapott gól mellett a mai napon több gólt is sikerült rúgnia a csapatnak, amihez gratulálok – fogalmazott a torna után az U11-es együttes trénere, Szabó János. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában