Futsal

2023.09.07. 15:55

Rangadó vár Trencsényi János tanítványaira

Az MVFC a Haladást fogadja pénteken, a DEAC a Nyíregyházával csap össze.

Haon.hu

Rábl János jó teljesítményére is szükség lesz

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

A férfi futsal NB I. ötödik fordulójára kerül sor pénteken: a sorozatban szereplő mindkét hajdú-bihari gárda haza pályán küzdhet a sikerért. Az MVFC Berettyóújfalu a listavezető Haladást fogadja 18.30-tól a Pálfi István Rendezvénycsarnokban, míg a DEAC szintén este fél héttől mérkőzik meg a Nyíregyháza gárdájával a DESOK-ban.

Az első sikerre hajtanak

Négy kör után a Hali hibátlan mérleggel, 12 ponttal vezeti a táblázatot, míg a Mezei-Vill két győzelemmel, illetve egy-egy döntetlennel és vereséggel a háta mögött, hét egységgel a hetedik. 

Nem kérdés, alaposan fel kell szívniuk magukat Trencsényi János tanítványainak, ha azt akarják, legyen keresnivalójuk a címvédővel szembeni rangadón. Jól ismerik egymást a felek, a 2022/23-as idény bajnoki döntőjében is ők csatáztak: akkor a szombathelyiek egy 5–4-es sikerrel nyitottak, majd jött egy 2–2-es döntetlen, a harmadik derbin aztán eldőlt minden, a Haladás 7–1-re nyert, ezzel elhódítva az aranyat. 

A debreceniek nyeretlenül, három ponttal a tizedik helyen állnak a tabellán, a szabolcsiak a hetedikek (5 pont). – Kiélezett mérkőzésre számítok, de reményeim szerint a szurkolóink támogatásának köszönhetően végre összejön az első győzelem. A Nyíregyházával nyáron játszottunk edzőmeccset, így vannak információink róla. Tudjuk, hogy ellenfelünk két sorát különböző stílus jellemzi. Ugyan még nem diadalmaskodtunk ebben az idényben, ettől függetlenül a játékunkkal nincs különösebb probléma. Megvannak a helyzeteink, de ezeket nem tudjuk értékesíteni. Pontosabbnak kell lennünk a befejezéseknél, ha ez összejön, akkor reális esélyünk lehet a három pont begyűjtésére – nyilatkozta a DEAC honlapjának Nyerges András, a csapat 21 éves kapusa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában