Labdarúgás

2023.09.05. 12:16

Szabó János nagyon büszke tanítványaira, akik veretlenül lettek tornagyőztesek

A DEAC U10-es csapata a döntő büntetőpárbajában jobbnak bizonyult a DVSC LA gárdájánál, és megnyerte a Garamvölgyi Lajos Emléktornát.

Haon.hu

A DEAC U10-es csapata nyerte a tornát

Forrás: deac.hu

Amint átadták, benépesült az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum felújított műfüves pályája, gyerekek vették birtokba a játékteret. Szombaton rendezték ugyanis a XV. Garamvölgyi Lajos Emléktornát, mely eseményen focistapalánták mutathatták meg tudásukat – számoltak be róla a DEAC honlapján.

Az U10-es korosztályban Szabó János tanítványi is pályára léptek, a csoportkörben a DSI Debrecen és a Bestrong csapataival mérték össze erejüket. Mindkét gárdát le is győzték a fiatalok, akik a döntőben 1–1-re végeztek a DVSC LA alakulatával, ám a büntetőpárbajban jobbnak bizonyultak az akadémistáknál, így ők ünnepelhették a tornagyőzelmet.

Nem csupán egyéni játékra hagyatkoztak

– Élmény volt a mai napon a gyerekek játékát nézni, remek hozzáállással, lelkesen és kombinatívan játszottak minden mérkőzésen. A DSI csapata alaposan feladta a leckét, de végül hátrányból sikerült a magunk javára fordítani az összecsapást. A második csoportmérkőzésünkön örömfocit mutattak be a srácok és magabiztosan hozták a kötelező győzelmet. 

A döntőben egy rendkívül színvonalas találkozót vívtunk a városi riválisunkkal, érzésem szerint a játék minden elemében az akadémisták fölé tudtunk nőni, csupán a befejezéseknél nem voltunk elég pontosak, viszont a büntetőrúgásoknál már mi voltunk a higgadtabbak, így a legvégén mi örülhettünk.

Óriási fegyverténynek gondolom, hogy nagyobb pályán 6+1-ben is felvettük a versenyt egy akadémiai szintű ellenféllel szemben. Örömmel töltött el az is, hogy nem csupán egyéni játékra hagyatkoztak a gyerkőcök, hanem szépen felépített támadásokat láthattunk tőlük. Le a kalappal előttük, büszke vagyok rájuk – fogalmazott a torna után Szabó János, a DEAC U10-es együttesének mestere.

Eredmények
DSI Debrecen–DEAC 1-3
Bestrong–DEAC 0-7
Döntő
DEAC–DVSC LA 1-1 büntetőkkel 3-3
DEAC U10: Gyulai Dániel, Birizdó Balázs, Bagdán Csanád (4), Nagy Gábor Péter, Veres Benett (2), Somi Bence (3), Sidibe Malick Noel (2), Barkó Márton, Csete Lázár (1), Mosolygó Bence, Aczél Bence (1), Dobi Marcell Sándor, Sándor Illés (1), Fedor Dániel Domokos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában