Salakmotor

2023.09.18. 14:04

A Bajnok ismét bizonyított

A debreceni Adorján Zoltán nyerte a vasadi öregfiúk versenyt, Fekete Sándor „elbukta” a dobogót.

Boros Norbert

Adorján Zoltán, a Bajnok

Forrás: Boros Norbert-archív

Ha Vasad, akkor öregfiúk verseny, hiszen immár harmadik alkalommal rendeztek Old Boy Kupát a Budapesthez közeli községben. A szombati megmérettetés nemzetközi rangra emelkedett, ugyanis a magyar salakszórók mellett szlovén, osztrák és lengyel motorosok is próbára tették magukat a Moto Track Arena oválpályáján.

A verseny legnagyobb favoritja két debreceni vaspapucsos volt, nevezetesen a sportág örökös magyar bajnoka, a 62 esztendős Adorján Zoltán, valamint az egykoron junior világbajnoki döntőben is szereplő, 42 éves Fekete Sándor.

Fekete Sándor
Fekete Sándor
Forrás: Boros Norbert-archív

 A papírformának megfelelően a két cívis salakos magabiztosan menetelt, mindketten veretlenül várták a 18. futamot, ahol egymás ellen küzdöttek. A startot Adorján kapta el jobban, a Bajnok az élen haladt, Fekete szorosan követte, ám az egyik kanyarban elvesztette uralmát a motorja felett, s elesett. Fekete nem szenvedett komolyabb sérülést, a legnagyobb fájdalmát az jelentette, hogy a bukás következtében még a dobogóról is lecsúszott. A viadalt maximális pontszámmal Adorján nyerte Karczagi László (13 pont) és a szlovén Roman Špitaler (13) előtt, Fekete 12 egységgel a negyedik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában