Tenisz

2023.09.16. 12:59

Marozsánék megcsinálták, ismét a világcsoportba jutásért játszhatnak a magyarok

Újabb honi siker a Davis-kupa keszthelyi osztályozóján a törökök ellen, ezzel lezárult a párharc a Davis-kupában, továbbjutottunk.

Haon.hu

Marozsán Fábián (jobbra) és Valkusz Máté továbbjuttatta a magyarokat

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A pénteki férfi egyes győzelmek után a szombati első mérkőzést, a férfi párosok összecsapását is a magyar kettős, Marozsán Fábián (HSE) és Valkusz Máté duója nyerte a török Cem Ilkel és Altug Celikbilek ellen a Davis-kupa keszthelyi osztályozóján, így a magyar teniszválogatott jövőre újra a világcsoportba jutásért léphet pályára – olvasható az nso.hu-n.

A Hajdúszoboszlói SE-t erősítő Marozsán Fábián Altug Celikbileket, Piros Zsombor pedig Cem Ilkelt verte meg pénteken egyaránt két játszmában férfi egyesben. A 2–0-s előny után a legmagasabban jegyzett játékosa, Fucsovics Márton (világranglista 58.) nélkül kiálló magyar teniszválogatott abban a tudatban várta a szombatot, hogy ha Marozsán és Valkusz Máté kettőse legyőzi a törököket, a Davis-kupa világcsoportjába való visszakerülésért játszhat majd.

A törökök is felébredtek

A magyar kettős jól is kezdett Celikbilek és Ilkel duója ellen, hiszen két brékkel rögtön 4:0-ra lépett meg, de ezután a törökök is felébredtek, bréklabdát hárítottak, majd elvették a hazai páros szervajátékát, ám a mieink végül egy harmadik brékkel lezárták a szettet (6:3).

 

A második játszmát is a magyarok kezdték jobban. Igaz, a semmire megnyert első gém után a másodikban nem tudtunk élni a bréklabdával, de Marozsánék egy újabb brékkel megnyerték a hosszú, tíz labdamenetből álló negyedik gémet is, a folytatásban pedig nem remegett meg a kezük Valkuszéknak, akik végül simán, 6:3, 6:3-ra behúzták a harmadik mérkőzést és ezzel lezárták a párharcot – ettől függetlenül a Marozsán–Ilkel mérkőzést még megrendezik.

 

Nagyon összpontosítottak

Amint azt az MTI-n írják, Marozsán Fábián szerint az első szettben 4:3-nál kulcsfontosságú helyzetben hozta a szerváját.

– Tudtam, hogy sok múlik rajta, és nagyon összpontosítottunk. A hálónál nem mindent röptéztem le, hogy hátul azért legyen dolga Máténak is – jelentette ki tréfásan. – A magam részéről az egyesre is bevethető lennék, de majd a kapitány eldönti, hogy ki játsszon.

A következő, tét nélkül meccsre az eredeti tervek alapján Marozsánnak kellene kiállnia, ám a helyzet ismeretében az is elképzelhető, hogy Nagy Zoltán Fajta Pétert (HSE),vagy az újonc Füle Mátyást küldi pályára.

A DK szabályzata szerint a párharcok negyedik mérkőzéseit minden esetben le kell bonyolítani, 4-0-ás vagy 3-1-es állásnál pedig a kapitányok közösen határoznak arról, hogy lejátsszák-e az ötödik találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában